Ενώ ο covid “θερίζει” την Τουρκία αυτοί ταΐζουν “σανό” ξενοφοβίας και τρόμου

Ο υπάλληλος και προπαγανδιστής του Ερντογάν Ερκάν Ταν σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού A-Haber αναφέρει ότι οι Έλληνες λειτουργούν ως μαριονέτες των ΗΠΑ, Ισραήλ και των χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης προκειμένου να δολοφονήσουν Τούρκους. Να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός είναι ιδιοκτησίας του Ερντογάν προωθώντας θέσεις, σκέψεις και σκοπούς του Τούρκου προέδρου.

Η καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας και τρόμου στην τουρκική κοινωνία αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι στριμωγμένος τόσο από τα εσωτερικά προβλήματα που έχει όσο και από την πανωλεθρία της διπλωματικής του πολιτικής ειδικά στην περίοδο της ελληνοτουρκικής κρίσης που συνεχίζουμε να διανύουμε.

Διπλωματικά γνωρίζει πλεον ότι έχει μείνει με το Πακιστάν και το Κατάρ μονάχα, ενώ το τουρκολιβυκό σύμφωνο που διαφήμιζε αποδείχθηκε φούσκα. Μέσα σε όλα πλησιάζει και ο χρόνος διεξαγωγής των αμερικανικών εκλογών όπου χρονικά λίγο πριν αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις του.

Επιπλέον ένα ζήτημα που καίει την τουρκική κοινωνία είναι η πανδημία και η ανησυχία των Τούρκων πολιτών είναι έκδηλη για τους χειρισμούς Ερντογάν για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε πριν λίγες μέρες το 59% των Τούρκων πολιτών δεν εμπιστεύεται την τουρκική κυβέρνηση για τα νούμερα των κρουσμάτων και τους θανάτους που δίνει στην δημοσιότητα. Μέσα στο ποσοστό των ανθρώπων που θεωρεί ότι τα στοιχεία της κυβέρνησης είναι αναληθή το 34% είναι ψηφοφόροι του κόμματος AKP, ενώ το 89% είναι ψηφοφόροι του CHP γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στην τουρκική κυβέρνηση.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά θόρυβο μεγάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις της Δρ Esin Davutoglu Senol η οποία με περίσσιο θάρρος ανέφερε: ¨Γιατί η επιστημονική επιτροπή δεν αναφέρει τίποτα ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα; Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα; Αυτή σιωπή δεν μπορεί να ερμηνευτεί και να χαρακτηριστεί διαφορετικά παρά μόνο με μία λέξη, απελπισία. Νιώθω πραγματικά τρομοκρατημένη.¨

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp