Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ. Τρία τεμάχια των 320 gr

17,00

Ιδανική ως μεζές με το τσίπουρο και το ούζο, στην μαγιονέζα ως πίκλες σως, στην σαλάτα, στην ομελέτα, στο σάντουιτς και σε κάθε συνταγή που χρησιμοποιείται το τουρσί.

Το πιο νόστιμο, τραγανό και πρωτότυπο τουρσί
Αγκινάρα Ιερουσαλήμ

Κωδικός προϊόντος: ΤΡ2010 Κατηγορία:

Περιγραφή

Τοπιναμπούρ / Ηλίανθος ο κονδυλόριζος ή Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ

Η ρίζα της Αγκινάρας της Ιερουσαλήμ είναι βρώσιμη με τρομερά ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Δεν πρόκειται για τη γνωστή μας αγκινάρα. Η γεύση της είναι ελαφρώς γλυκιά και παρόμοια με καρυδιού, πατάτας και αγκινάρας και είναι τραγανή.

Το τοπιναμπούρ θα το συναντήσετε ως κανκιόφολα στην Κέρκυρα και κολοκασούδι στην Κύπρο, αλλά η επίσημη ονομασία του είναι Ηλίανθος ο κονδυλόριζος [Helianthus tuberosus].

Πως καταναλώνεται;

Η Αγκινάρα Ιερουσαλήμ μπορεί να μαγειρευτεί με τον ίδιο τρόπο που θα μαγειρέψετε οποιαδήποτε άλλη ρίζα. Μπορεί να είναι στον ατμό, βρασμένη, ψημένη, τηγανητή, στη σχάρα, πουρές και μπορεί επίσης να καταναλωθεί ωμή! Τριμμένη ή λεπτώς κομμένη σε φέτες προσθέτει τραγάνισμα και υφή σε μια σαλάτα.
Ως τουρσί είναι ιδανική ως μεζές με το τσίπουρο και το ούζο, στην μαγιονέζα ως πίκλες σως, στην σαλάτα, στην ομελέτα, στο σάντουιτς και σε κάθε συνταγή που χρησιμοποιείται το τουρσί.
Η Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ το 2002 πήρε τον τίτλο της καλύτερης σούπας λαχανικών στο φεστιβάλ της Νίκαιας για την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας

Διατροφική αξία

Η Αγκινάρα Ιερουσαλήμ περιέχει πρεβιοτικές ίνες και συγκεκριμένα είναι πολύ πλούσια σε ινουλίνη, έναν υδατάνθρακα που συνδέεται με την καλή υγεία του εντέρου.
Η Αγκινάρα Ιερουσαλήμ μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο εμφάνισης δυσλιπιδαιμίων, καθώς συμμετέχει στον μεταβολισμό των λιπιδίων.

Τα αγροοικολογικά τρόφιμα παράγονται μέσω γεωργικών πρακτικών που χρησιμοποιούν μόνο φυσικές ουσίες για φυτοπροστασία και λίπανση. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε όλες τις τεχνητές χημικές ουσίες (από φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα) ή τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.7 kg