Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ. Τρία τεμάχια των 320 gr

17,00

Η Αγκινάρας της Ιερουσαλήμ είναι βρώσιμη με τρομερά ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Δεν πρόκειται για την γνωστή μας αγκινάρα. Το χαρακτηριστικό της Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ είναι πως η γεύση της μοιάζει πολύ με αυτή της κλασικής αγκινάρας. Για την ακρίβεια η γεύση της είναι ελαφρώς γλυκιά και παρόμοια με καρυδιού, πατάτας, αγκινάρας και είναι τραγανό.
Η Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, το 2002, πήρε τον τίτλο της καλύτερης σούπας λαχανικών στο φεστιβάλ της Νίκαιας για την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας

Κωδικός προϊόντος: ΤΡ2010 Κατηγορία:

Περιγραφή

Τοπιναμπούρ / Ηλίανθος ο κονδυλόριζος ή Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ

Το τοπιναμπούρ θα το συναντήσετε ως κανκιόφολα στην Κέρκυρα και κολοκασούδι στην Κύπρο, αλλά η επίσημη ονομασία του είναι Ηλίανθος ο κονδυλόριζος [Helianthus tuberosus].

Η ρίζα της Αγκινάρας της Ιερουσαλήμ είναι βρώσιμη με τρομερά ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Δεν πρόκειται για τη γνωστή μας αγκινάρα. Το χαρακτηριστικό της Αγκινάρας της Ιερουσαλήμ είναι πως η γεύση της μοιάζει πολύ με αυτή της κλασικής αγκινάρας. Για την ακρίβεια η γεύση της είναι ελαφρώς γλυκιά και παρόμοια με καρυδιού, πατάτας και αγκινάρας και είναι τραγανή.

Πως προέκυψε το όνομα

Σε συνδυασμό με τη λατινική ονομασία για τον ηλίανθο που ήταν girosole, οδήγησε σε μια γλωσσική παρερμηνεία έτσι ώστε ο βολβός του ηλίανθου να αποκαλείται Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ.

Πως καταναλώνεται;

Η Αγκινάρα Ιερουσαλήμ μπορεί να μαγειρευτεί με τον ίδιο τρόπο που θα μαγειρέψετε οποιαδήποτε άλλη ρίζα. Μπορεί να είναι στον ατμό, βρασμένη, ψημένη, τηγανητή, στη σχάρα, πουρές και μπορεί επίσης να καταναλωθεί ωμή! Τριμμένη ή λεπτώς κομμένη σε φέτες προσθέτει τραγάνισμα και υφή σε μια σαλάτα.
Η Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ το 2002 πήρε τον τίτλο της καλύτερης σούπας λαχανικών στο φεστιβάλ της Νίκαιας για την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας

Διατροφική αξία

Η Αγκινάρα Ιερουσαλήμ περιέχει πρεβιοτικές ίνες και συγκεκριμένα είναι πολύ πλούσια σε ινουλίνη, έναν υδατάνθρακα που συνδέεται με την καλή υγεία του εντέρου.
Η Αγκινάρα Ιερουσαλήμ μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο εμφάνισης δυσλιπιδαιμίων, καθώς συμμετέχει στον μεταβολισμό των λιπιδίων.

Τα αγροοικολογικά τρόφιμα παράγονται μέσω γεωργικών πρακτικών που χρησιμοποιούν μόνο φυσικές ουσίες για φυτοπροστασία και λίπανση. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε όλες τις τεχνητές χημικές ουσίες (από φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα) ή τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.7 kg