Η επίθεση του Αζέρου προέδρου στον Έλληνα πρέσβη πριν λίγες μέρες δεν ήταν τυχαία

Άκρως εχθρική συμπεριφορά αντιμετώπισε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν Νικόλας Πιπερίγκος από τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, αντιμετώπισε την Ελλάδα και την Κύπρο ως χώρες εχθρικές καθώς τις κατηγόρησε ότι συνεργάζονται με την Αρμενία, ενώ τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν στηρίζει τις έρευνες της Τουρκίας στη Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ενεργές επαφές με την Ελλάδα και πρέπει να σχεδιάσουμε τη συνεργασία μας για το μέλλον» και συνέχισε λέγοντας ότι τα ενεργειακά θέματα έχουν αρνητική επιρροή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ένα ακόμη θέμα που έθεσε Ιλχάμ Αλίγιεφ ήταν η «στρατιωτική συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας –  Κύπρου – Αρμενίας. Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεργάζεται στρατιωτικά και στηρίζει την Αρμενία «μια χώρα που καταλαμβάνει εκτάσεις μας, έχει διαπράξει γενοκτονία στο Χοτζαλί, έχει αφήσει άστεγους εκατομμύρια Αζέρους και καταστρέφει μνημεία του πολιτισμού και της θρησκείας μας».

«Αδελφική μας χώρα η Τουρκία»

 

Ο  πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, είπε ακόμη ότι η πολιτική του Αζερμπαϊτζάν ταυτίζεται απόλυτα σε όλα τα μέτωπα με εκείνη της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα από τους Τούρκους αδερφούς μας και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε στον νέο Έλληνα πρέσβη.

«Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες» είπε, ενώ για αποχαιρετιστήριο μήνυμα επανέλαβε τις «αδελφικές σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία».

πηγή

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp