ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ COVID

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Singapore Airlines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εισήγαγε επίσημα ένα διαβατήριο COVID που δείχνει την κατάσταση εμβολιασμού των επιβατών και τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η «διαδικασία ελέγχου ψηφιακής υγείας» είναι η πρώτη στον κόσμο που βασίζεται στο πλαίσιο διαβατηρίων της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

https://www.singaporeair.com/en_UK/us/media-centre/press-release/article/?q=en_UK/2020/October-December/ne2420-201223

Η αεροπορική εταιρεία γράφει ότι έχει επιλέξει να ξεκινήσει τη δοκιμή της διαδικασίας, καθώς αναμένει ότι τέτοια «περάσματα ασυλίας» θα γίνουν ο κανόνας για όλα τα αεροπορικά ταξίδια παγκοσμίως. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι δοκιμές και ο εμβολιασμός COVID θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος των «αεροπορικών ταξιδιών για το άμεσο μέλλον και ότι τα πιστοποιητικά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επικύρωση του φακέλου υγείας των επιβατών».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το δελτίο υγείας θα προσφέρει μια «πιο απρόσκοπτη εμπειρία» για τους πελάτες και θα είναι μέρος του «νέου φυσιολογικού». Η αεροπορική εταιρεία επεσήμανε ότι όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη από την Τζακάρτα ή την Κουάλα Λουμπούρ θα πρέπει να λάβουν τεστ COVID σε ορισμένες κλινικές σε αυτές τις πόλεις. Οι επιβάτες θα λάβουν είτε ψηφιακό είτε έντυπο «πιστοποιητικό υγείας» με κωδικό QR, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αεροπορικής εταιρείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά το check-in και τη μετανάστευση.

«Μαζί θα δείξουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν με αυτοπεποίθηση και ότι πληρούν όλες τις επίσημες προϋποθέσεις εισόδου», σχολίασε ο Nick Careen, ανώτερος αντιπρόεδρος της IATA για την ασφάλεια των αεροδρομίων, των επιβατών και των φορτίων. «Αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες της SIA να είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν όταν οι κυβερνήσεις ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους με απαιτήσεις δοκιμών ή εμβολιασμού. Και η εμπειρία που κερδίζουμε από τη συνεργασία θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για τη μελλοντική παγκόσμια εισαγωγή του IATA Travel Pass », πρόσθεσε η Careen.

Η IATA, η μεγαλύτερη ομάδα λόμπι αεροπορίας στον κόσμο, αναμένει την πλήρη έναρξη της εφαρμογής διαβατηρίου COVID τους πρώτους μήνες του 2021. Πολλά στελέχη αεροπορικών εταιρειών και εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας έχουν τώρα δηλώσει ότι η απόδειξη εμβολιασμού μέσω των «διαβατηρίων COVID» θα καταστεί υποχρεωτική για να πετάξει ο επιβάτης. Ένα άλλο σύστημα «COVID Pass» που ονομάζεται «CommonPass» που χρηματοδοτείται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι επίσης υπό ανάπτυξη. Μια άλλη εφαρμογή «COVID Pass» που ονομάζεται AOKpass από την εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλειας International SOS βρίσκεται υπό δοκιμή μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Πακιστάν. Εκατοντάδες εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να αναπτύξουν συστήματα διαβατηρίων COVID.

AOKpass

http://nikosxeiladakis.gr

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp