ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!

Από το Σάββατο 17-10 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα κείμενο-έκκληση προσευχής απευθυνόμενο στους πιστούς προκειμένου να ανοίξει ο ναός του Αγίου Παϊσίου στο Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος παραμένει σφραγισμένος από τον τοπικό ιεράρχη από τα μέσα Ιουλίου.

Η έκκληση προσευχής ανακοινώθηκε με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης για το συγκεκριμένο θέμα. Η απήχηση και η ανησυχία του κόσμου ήταν απρόσμενα μεγάλη. Βέβαια, αυτό φάνηκε από τα μέσα του καλοκαιριού όταν και μετά από τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα ενέργειες του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου να σφραγίσει το ναό του Αγίου Παϊσίου, δημιουργήθηκαν ομάδες στήριξης στο διαδίκτυο προς τον Ανέστη Μαυροκέφαλο που αριθμούν πολλές χιλιάδες μέλη.

Στις κινήσεις αυτές καθώς και στον δικαιολογημένο θόρυβο που δημιουργήθηκε ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεως έβγαλε μία ανακοίνωση-απάντηση την Δευτέρα 19-10.

Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Άνθιμος ισχυρίζεται ότι ο ναός άνοιξε παράνομα σε δημόσια λατρεία αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για την οικογένεια Μαυροκέφαλου για την αδιαφανή διαχείριση του ναού. Αναφερόμενος στην προσφυγή της οικογένειας Μαυροκέφαλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιολογήθηκε και πάλι ότι η υπαγωγή του ναού στον ενοριακό ναό του Αγίου Ελευθερίου από μεριάς του, ήταν ο μοναδικός τρόπος διαφανούς διαχείρισης του ναού.

Κλείνοντας το μικρό ιστορικό των κινήσεων του, ο κ. Άνθιμος στην ανακοίνωσή του αναφέρει το τελικό σφράγισμα του ναού από τον ίδιο, κάτι  που ισχύει από τον Ιούλιο καθώς ο ναός ήταν ανοιχτός καθημερινά και αναφέρει επίσης και την προσφυγή των ιδιοκτητών στο Συμβούλιο Επικρατείας και πάλι προκειμένου να ανοίξει ο ναός.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος έκανε ένα κάλεσμα προσευχής για να ανοίξει ο ναός κατά την επιθυμία των ιδιοκτητών όπως σημειώνει ( αγνοώντας τις χιλιάδες κόσμου που έχουν εκφράσει την στήριξή τους στον Ανέστη Μαυροκέφαλο) σύμφωνα με τη νόμιμη κατά την κρίση του διαδικασία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος απάντησε στο κάλεσμα πιστών για ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ…και ενημερώνει τους χριστιανούς γιατί είναι κλειστό το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου και συγκεκριμένα μας λέει ότι είναι ιδιωτικός ναός και δεν πρέπει να πηγαίνει κόσμος να προσκυνά διότι το πρόβλημα που εντόπισε ο Σεβασμιώτατος ήταν η αδιαφανή διαχείριση.

Δεν μας αναφέρει όμως ότι στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου δεν υπάρχει ΠΑΓΚΑΡΙ. Για ποιά αδιαφανή διαχείριση μας μιλά;;

Μήπως ξεχνά ο ίδιος να μας πει ότι το έτος 2018 και 2019 (το 2020 ήταν κλειστό) την παραμονή και ανήμερα της εορτής του Αγίου η μητρόπολη μετέφερε παγκάρι και κεριά τα οποία τα έφερνε την παραμονή και τα έπαιρνε την επομένη όπου τελείωνε και ο ερτασμός της πανηγύρεως του Αγίου;

Μάλλον για αυτή την αδιαφανή διαχείριση θα αναφέρεται ο Σεβασμιώτατος διότι όπως ο ίδιος επικαλέστηκε το νόμο να κλείσει το εκκλησάκι εκεί, στην ίδια απόφαση υπάρχει το άρθρο 13 παράγραφος 1-3α που λέει ότι “αι κατά την ημέρα ταύτην εισπράξεις αυτού διενεργούμενοι υπό αντιπροσώπου του μητροπολίτου και ιδιοκτήτου και διατίθενται υπό τον έλεγχο του οικείου μητροπολίτου υπέρ της συντήρησης του ιερού ναού τούτου τα δε περισσεύματα δια τας ανάγκας των ευαγών ιδρυμάτων της ιεράς μητρόπολης.”

Σεβασμιώτατε ποιος ήταν ο αντιπρόσωπος σας και που είναι τα χρήματα για να δοθούν εκεί που προέβλεπε ο νόμος ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΠΟΤΑ…

Επίσης στην ίδια απόφαση ο νομοθέτης ορίζει στην παράγραφο 14 για την ελεύθερη προσέλευση την ημέρα της πανήγυρης…δηλαδή για μια μέρα, εσείς όμως με την παρουσία του παγκαριού των κεριών και των ιερέων από την παραμονή θεσμοθετήσατε προσκύνημα δύο ημερών…δηλαδή αποδέχεστε την ελεύθερη προσέλευση των πιστών αφού δεν τηρείται αυτά που λέει ο νόμος.

Σεβασμιώτατε, κοντά σας σε χωριά της Ξάνθης και της Κομοτηνής ανοίγουν τζαμιά συνέχεια και ερωτώ” ΈΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ;”

Στην Κρήτη στη Μονή Κουδουμά αναστηλώνουν σπηλιές και τις κάνουν εκκλησίες ενώ εσείς εκεί; Μας βλέπουν οι εχθροί μας και μας χαίρονται. Ο ίδιος, γνωρίζετε ότι ο Άγιος έχει παρουσιασθεί στον χώρο εκείνο, γνωρίζετε επίσης ότι έχουν γίνει πάμπολλα θαύματα,γνωρίζετε ότι ερχόταν κόσμος από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να πάρουν ευλογία. Γιατί λοιπόν δεν βοηθάτε στην ανάδειξη της εκκλησίας του Αγίου μας;

Σαν χριστιανοί σας καλούμε να μας προστατέψετε και να μας πείτε τι κακό κάνουμε με το να θέλουμε να προσκυνήσουμε το εκκλησάκι του αγίου μας. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ. Ο ι καθημερινές προσευχές μας που μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες από όλο τον κόσμο δεν θα σταματήσουν και μέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται απίστευτα. Τι μεγαλύτερη αδικία υπάρχει όταν στον πιο αγαπημένο μας άγιο του έχουν κλείσει το σπίτι…

Ο απόστολος Παύλος αναφέρει: Μηδέν κατά ερίθειαν ή κενοδοξίαν αλλά τη ταπεινοφροσύνη αλλήλους ηγούμενοι υπερέχοντας εαυτών…

 

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp