ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Πέφτουν υπογραφές για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου

Το πρώτο βήμα για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξυ Ελλάδος και Κύπρου αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα μεταξύ τέλος Αυγούστου και μέσα Σεπτεμβρίου.Πρόκειται για ακόμη μία επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας η οποία το τελευταίο διάστημα εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς σε πολλά επίπεδα.

Η συμφωνία πρόκειται να είναι στο μοντέλο αυτής με την Αίγυπτο κάνοντας μία κίνηση ματ στα όποια επεκτατικά σχέδια των Τούρκων.Από την στιγμή που θα συμβεί οι όποιες προσπάθειες των Τούρκων το τελευταίο χρονικό διάστημα θα πέσουν στο κενό καθώς θα αναιρεθούν όλες οι μονομερείς συμφωνίες που είχε πραγματοποιήσει.

Η Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο ζυγίζει και μετράει τους φίλους της.Εκτός των άλλων αντιμετωπίζει και μία Γερμανία η οποία εκτελεί χρέη δικηγόρου των Τούρκων και στην επεκτατική τους πολιτική και στο μεταναστευτικό που παραμένει αγκάθι για την ελληνική κυβέρνηση που συνεχώς μεγαλώνει.

Η ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας θα σηματοδοτήσει καινούργιες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της ελληνικής διπλωματίας πως εκτός του ότι είναι έτοιμη για διάλογο σε ορισμένα σημεία είναι και ΠΟΛΕΜΟ.

Όλες οι σειρήνες εντός και εκτός χώρας μίλούν για ακριβώς αντίθετο όμως η ελληνική πλευρά απέδειξε με πράξεις και όχι με φανφάρες κάτι τέτοιο.Οι κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων και ο χειρισμός μιας δύσκολης κατάστασης στο Αιγαίο ήταν η καλύτερη απόδειξη.

Η συμβολή και η στήριξη των φίλων Γάλλων σε όλες τις κινήσεις μας είναι μείζονος σημασίας,η αμέριστη στήριξή τους στην συνέχεια θα αποτελέσει ένα μεγάλο δίλημμα σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ από εδώ και πέρα για το πως θα κινηθούν.

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp