Αρμενική πλευρά:ανακτήθηκαν οι απωλεσθέντες θέσεις. / Συνεχίζεται ο πόλεμος με δεκάδες ή κι εκατοντάδες νεκρούς

Σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Άμυνας Αρμενίας Shushan Stepanyan ανακοίνωσε ότι ”ως αποτέλεσμα της ανάκτησης από τις μονάδες του Στρατού ορισμένων προηγουμένως χαμένων θέσεων, αρκετές δεκάδες σώματα αντιπάλων βρέθηκαν στην αρμενική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι μάχες συνεχίστηκαν με ποικίλη ένταση. Νωρίς το πρωί, το Azerbaijan επανέλαβε τις επιθετικές του δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας πυροβολικό, θωρακισμένα οχήματα, TOS βαρύ πυροβολικό σύστημα. Οι αρμενικές μονάδες αποκρούουν σταθερά τις καταπατήσεις των μονάδων του εχθρού.”

Ο Πρόεδρος του Artsakh ο Arayik Harutyunyan αναφέρει:

Οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την κατάσταση κατά μήκος της γραμμής επαφής Artsakh-Azerbaijan.Πριν από λίγες ώρες, συγκάλεσα μια σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας του Artakh για να μιλήσω για το τι μέλλει γενέσθαι. Το Αζερμπαϊτζάν απέτυχε να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. Και ναι, ήταν προγραμματισμένη και συντονισμένη επίθεση εναντίον του Artsakh (Nagorno Karabakh). Το Αζερμπαϊτζάν είχε εκατοντάδες θύματα, απώλεια στρατιωτικού εξοπλισμού, επιθετικά κι αναγνωριστικά UAV, ελικόπτερα, τανκ / θωρακισμένα οχήματα.”

Ο επικεφαλής του ενοποιημένου κέντρου τύπου της Αρμενίας, Artsrun Hovhannisyan, δήλωσε την Κυριακή το απόγευμα ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν έχει χάσει περίπου 200 στρατιώτες από την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης στη γραμμή επαφής Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Hovhannisyan είπε ότι οι μάχες συνεχίζονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής από το απόγευμα της Κυριακής.

«10 από τους περίπου 100 τραυματίες Αρμένιους στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στο Ερεβάν για να λάβουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Το Υπ. Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά του δημοσίευσε τις υποτιθέμενες απώλειες της αρμενικής πλευράς. Ο ψυχολογικός πόλεμος κι η προπαγάνδα καλά κρατεί: 22 tanks, 15 συστήματα OSA,18 UAVs, 8 εγκαταστάσεις πυροβολικού, 550 στρατιώτες. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε περίπου 200 τραυματίες από την πλευρά του, το υπουργείο αρνείται πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς σύμφωνα με το lifenews.ru. Ωστόσο τα νούμερα που δίνουν και οι 2 πλευρές είναι ενδεικτικά ότι υπάρχουν αιματηρότατες μάχες και πολύνεκρες..Είναι πόλεμος και μάλιστα σφοδρότατος.

H εκπρόσωπος τύπου στρατού Αρμενίας πριν λίγο ανέβασε αυτό το βίντεο με τον εξής σχολιασμό:

Ο εχθρός, τρομοκρατημένος από τις σημαντικές απώλειες ανθρώπινου και στρατιωτικού εξοπλισμού, εφάρμοσε χρησιμοποίησε το βαρύ  φλογοβόλο σύστημα′ ′ TΟS ′ ′ προς νότια-ανατολική κατεύθυνση σήμερα στις 07:30 π.μ
Η Αρμενική πλευρά δεν έχει καμία απώλεια από τη χρήση του αναφερθέντος όπλου.

Εικόνα
παιδί που τραυματίστηκε στο Artsakh

dimpenews.com

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp