Βρώμικος πόλεμος με τα λείψανα του Aγίου Καλλινίκου! Σκληρή επιστολή του μητροπολίτη Εδέσσης σε ΜΜΕ

Ο άγιος και ο «ιός» της βλακείας

Με μία σκληρή επιστολή απαντά ο μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ στα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που συνδέουν με τρόπο κατηγορηματικό την εξάπλωση της πανδημίας στον νομό Πέλλας και στην Έδεσσα με την επίσημη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου Καλλινίκου, επιχώριου επισκόπου, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή ακριβώς πριν από έναν μήνα.

«Θεωρούμε ανυπόστατη και αβάσιμη αυτήν την ετεροχρονισμένη καταγγελία, αφού δεν στηρίζεται ούτε σε πραγματικά εμπειρικά δεδομένα ούτε σε κάποια επιστημονικά συμπεράσματα» αναφέρεται στην επιστολή της μητρόπολης, ενώ σημειώνεται ότι «η εμπειρία απέδειξε, από τις επίσημες ανακοινώσεις και εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ασθένησε για το κρίσιμο διάστημα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου».

Στιγμιότυπο από την τελετή ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Καλλινίκου που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου

Προσθέτουν, άλλωστε, τις επίσημες ενημερώσεις του ΕΟΔΥ και των ειδικών επιστημόνων που αναφέρουν ότι όποιος νοσήσει από τον Covid-19 παρουσιάζει συμπτώματα τις πρώτες 3-5 ημέρες και οπωσδήποτε μέσα σε 14 ημέρες, τονίζοντας, μάλιστα, πως η παρέλευση 14 ημερών από επαφή με κάποιον φορέα -είτε αυτός έχει συμπτώματα είτε όχι- σημαίνει ρητά ότι δεν μεταδόθηκε η νόσος.

«Από την προσωπική μαρτυρία των συμμετεχόντων, κληρικών και λαϊκών, προκύπτει η πεποίθηση ότι η χάρις του Θεού διά πρεσβειών του αγίου Καλλινίκου τούς διαφύλαξε τότε, κατά τη μοναδική και ιστορική εκείνη περίσταση» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ιωήλ. Ο σεβασμιότατος επισημαίνει, επίσης, ότι «όπως οφείλουμε να σεβόμαστε τους νόμους της Πολιτείας και τις διαπιστώσεις της επιστήμης, ως χριστιανοί δεν λησμονούμε παράλληλα -και μάλιστα σε περιστάσεις κρίσιμες σαν τη σημερινή- την αληθινή δύναμη του ζώντος Θεού και τη χάρη των αγίων Του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλωστε, η τοπική Εκκλησία έχει ενοχληθεί πολύ από τις ανακρίβειες που δημοσιεύονται απλώς για να δημιουργηθούν εντυπώσεις στο πλαίσιο ενός γενικότερου βρόμικου πολέμου που έχει ξεσπάσει τελευταία με θύμα την Εκκλησία.

Εξάλλου, τις προηγούμενες ημέρες τόσο οι αρχιερείς όσο και οι πιστοί δέχονται μία ευρύτερη επίθεση από μερίδα ανθρώπων και μέσων ενημέρωσης που θέλουν να στοχοποιήσουν όχι μόνο τη θεία κοινωνία, αλλά γενικότερα την πίστη, παρουσιάζοντας συνεχώς υποτιθέμενα κρούσματα στους κόλπους της Εκκλησίας.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp