Γνωρίζετε πως υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που πρέπει να ξεκινήσουμε να περπατάμε ξυπόλητοι μέσα στο σπίτι;

Γνωρίζετε πως υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που πρέπει να ξεκινήσουμε να περπατάμε ξυπόλητοι μέσα στο σπίτι;Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς το να περπατάς ξυπόλητος, προσφέρεις στον οργανισμό σου μία σειρά από οφέλη λόγω της επαφής με το έδαφος ή μίας επιφάνειας.
Οι λόγοι που πρέπει να αρχίσετε να περπατάτε ξυπόλητοι στο σπίτιΔείτε, λοιπόν, παρακάτω γιατί πρέπει να περπατάτε ξυπόλητοι και πια είναι τα οφέλη.

Θεραπεύει αρνητικά συναισθήματα

Κι, όμως, η ξυπολυσιά μειώνει το άγχος ενώ σας δημιουργεί ωραία συναισθήματα, όπως ελευθερία, ξεγνοιασιά ή σας ταξιδεύει πίσω στα παιδικά σας ξυπόλυτα χρόνια δημιουργώντας σας μία γλυκιά νοσταλγία που ως συναίσθημα είναι θετικό. Επίσης, ενισχύει την αναπνοή, την οξυγόνωση του αίματος και τους παλμούς.

Ανανεώνει το δέρμα

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι σημαντικό τα πόδια να αναπνέουν φυσικά και να είναι απαλλαγμένα από τα στενά όρια των παπουτσιών. Επίσης, όταν δεν φοράς παπούτσια αποτρέπεις την ανάπτυξη κακών μυρωδιών και μυκήτων, από την αποθήκευση της υγρασίας.

Ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού

Όταν ήμασταν μικρά, ειδικά τις κρύες μέρες τι ακούγαμε συχνά: «Μην περπατάς ξυπόλητο, θα κρυώσεις». Αλλά να που σε αυτό οι μαμάδες έπεσαν έξω, γιατί το να περπατάμε ξυπόλυτοι, μας βοηθά να αντισταθούμε καλύτερα στα κρυολογήματα. Δεδομένου ότι ένα κρύο έδαφος προκαλεί στο σώμα την αντιστάθμιση με επιπλέον παραγωγή θερμότητας, αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διεγείρει την κυκλοφορία

Επίσης, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος μέσα στις αρτηρίες και τις φλέβες στα πόδια.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp