Δήμαρχος Σύμης: Aν πάρουν τον Στρατό, θα φύγουμε κι εμείς από τα νησιά

Και πάνω από τη Σύμη πέταξαν τουρκικά αντικατασκοπευτικά drones, πριν από ενάμιση μήνα περίπου, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον “sky Ρόδου” ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό στο Καστελλόριζο.

Πρόκειται για drones που πετάνε πάνω από όλα τα νησιά για παρακολουθήσεις, είπε επιπροσθέτως, ενώ αναφερόμενος στην προβοκάτσια το περασμένο Σάββατο στο ακριτικό Καστελλόριζο, με τη δολιοφθορά της ελληνικής σημαίας και τη ρίψη από αέρος κόκκινης μπογιάς, ο κ. Παπακαλοδούκας εκτιμά ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι -όχι από το Κας, αλλά από τα βάθη της Ανατολής- προέβησαν σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός.

«Με τους απέναντι υπάρχει μία συνεργασία στα θέματα του πολιτισμού και του τουρισμού, όπως συμβαίνει με το Καστελλόριζο και το Κας, έτσι κι εμείς στη Σύμη έχουμε μία καλή συνεργασία με τους πολίτες της Ντάτσα. Οπότε θεωρώ ότι αυτό δεν το έκανε κάποιος κάτοικος από το Κας…» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Παπακαλοδούκας κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, άστραψε και βρόντηξε, λέγοντας ότι μόνο ως αστεία μπορεί να τα χαρακτηρίσει, προειδοποιώντας πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σημάνει αυτόματα και εκκένωση των νησιωτικών περιοχών!

«Αν κάποιος τολμήσει να το κάνει,  θα είναι γελοίος και ηλίθιος. Αν το «μαντρί» μείνει αφύλακτο, καταλαβαίνουμε όλοι ότι την ίδια στιγμή θα έρθουν οι Τούρκοι», είπε φανερά οργισμένος και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση θα τολμήσει καμία Κυβέρνηση, κανένας Πρωθυπουργός ή Υπουργός να πάρει τους στρατιώτες από τη Σύμη ή από οποιοδήποτε άλλο νησί, γιατί είμαστε κι εμείς «στρατιώτες», οι κάτοικοί τους, και θα φύγουμε όλοι μαζί, αφήνοντάς τα να γίνουν βραχονησίδες».

Τα νησιά δεν εξοπλίζονται εύκολα, γιατί δεν είναι στεριά. Τα νησιά εξοπλίζονται κι επανδρώνονται πάρα πολύ δύσκολα. Παίρνοντας τους στρατιώτες από το Τάγμα εδώ, παίρνει και τους στρατιώτες που είμαστε εμείς και τα νησιά καταλήγουν να είναι βραχονησίδες, τις οποίες την άλλη ημέρα θα πάρει ο Τούρκος», επισήμανε ο Δήμαρχος Σύμης, ενώ καταλήγοντας εστίασε στο χειροκρότημα που «πέφτει» από τον κόσμο στις παρελάσεις του Στρατού στα νησιά μας, που σε σχέση με τα παιδιά μας, τη μαθητιώσα νεολαία δηλαδή, είναι πολύ πιο δυνατό, αφού ο ακρίτας νιώθει ότι εξυψώνεται το ηθικό φρόνημά του…

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp