“Δεν φιλώ προσκυνώ”

Το μπέρδεμα στους ναούς της χώρας αναφορικά με το θέμα της πανδημίας συνεχίζεται και η κατάσταση όσον αφορά με το συγκεκριμένο θέμα αρχίζει να γίνεται ανεξέλεγκτη.Από την στιγμή που η ηγεσία της εκκλησίας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη ΔΙΣ σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης σε κάθε ναό βλέπουμε και διαφορετικά μέτρα.

Άλλοι λένε να φοράμε μάσκες,κάποιοι είναι πιο ελαστικοί κάποιοι άλλοι πιο υπερπροστατευτικοί κ.ο.κ.Μέσα σε όλα είναι και οι πιστοί οι οποίοι ζαλισμένοι από αυτά που ακούνε και βλέπουν δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν,δεν γνωρίζουν το λάθος ή το σωστό ποιό είναι ορθόδοξο και ποιο όχι.

Χθες είχαμε και το πρώτο θύμα των καινουργιων μέτρων Χρυσοχοίδη όσον αφορά για μη επιθυμητές αναρτήσεις στο διαδίκτυο για την πανδημία και μάλιστα ιερέας.Παραπάνω υπάρχει φώτο από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Κισσού Πηλίου.Εκεί ο υπάκουος ιερέας στα μέτρα της κυβέρνησης ενώ στην Κάλυμνο ο ιερέας που συνιστούσε μη χρήση μάσκας.

Πότε οι ιεράρχες θα μιλήσουν ποιό είναι ορθόδοξο και ποιό όχι;Τι περιμένουν να μιλήσουν;Ο πιστός,αυτόν που δεν φρόντισαν τα προηγούμενα χρόνια να κατηχήσουν για να γνωρίζει την αληθινή πίστη τώρα τον αφήνουν έρμαιο στην επιθυμία ή στην καλή προαίρεση του κάθε κληρικού να κατευθύνει αυτός τον τρόπο επιβολής των μέτρων Χαρδαλιά και των μέτρων του Θεού μέσα στους ναούς!

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο εξουσίες μέσα στους ιερούς χώρους δεν χωράνε!Να αποφασίσουν ποιός είναι ο κύρης στους ναούς και να το ανακοινώσουν στους πιστούς πριν δούμε χειρότερα ευτράπελα να διαδραματίζονται.Κουμάντο θα κάνει ο Χαρδαλιάς ή ο Θεός;Οι πατέρες της εκκλησίας έχουν μιλήσει για όλα αυτά!

Όσο και αν αποκρύπτουν τα λογια του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού,του Αγίου Νικολαου Καβάσιλα αυτά λάμπουν ανά τους αιώνες.Οι ιεράρχες ελπίζούμε να απάντήσουν σύντομα,να ξεκαθαρίσουν το θολό τοπίο και να πούνε κάτι περισσότερο απο το”Η Εκκλησία θα υπακούσει στα μέτρα της κυβέρνησης”

 

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp