Εισβολή στο Βαρώσι 1974 – 2020 και στάση Τ/κ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με τις επευφημίες και συνοδεία των Τ/κ εισήλθε στην Αμμόχωστο ο τουρκικός στρατός το 1974 όπως καταγράφουν τα βίντεο εποχής από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Όπως τότε έτσι και σήμερα με το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, Τούρκοι της Κύπρου στηρίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνει η Άκυρα για δημιουργία τετελεσμένων στο νησί.

 

Το πρώτο βίντεο από το Βρετανικό Thames δείχνει στρατιωτικό όχημα με τούρκους στρατιώτες και Τ/κ να μπαίνουν πανηγυρικά στην Αμμόχωστο.  Ακολούθως οι Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού δέχονται αγκαλιές και φιλιά από νέους, γέρους και παιδιά.

Ακόμη ένα βίντεο του 1974 και την Αμμόχωστο είναι του Associated Press . Tουρκικά άρματα μάχη μπαίνουν στην Αμμόχωστο με Τ/κ να βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στα τείχη της πόλης να τους χαιρετούν.

Επιπλέον Τούρκοι κυκλοφορούν τις τρεις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο φωτογραφία του Τούρκου στρατηγού Osman Fazıl Polat, ο οποίος πόζαρε μπροστά από την παραλία της Αμμοχώστου μετά την κατάληψη της πόλης το 1974.

Χθες το ανδρείκελο της Άγκυρας και εκλεκτός του Ερντογάν στα κατεχόμενα Ερσίν Ταράρ μπήκε στην περίκλειστη πόλη όπως οι Αττίλες του 1974 με συνοδεία των υποστηρικτών του να  κρατούν σημαίες του ψευδοκράτους, της Τουρκία, του Αζερμπαϊζάν και των Γκρίζων Λύκων.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp