Εκεί θα φτάσουμε; Απαγόρευση αγοράς “μη ουσιωδών” αντικειμένων λόγω καραντίνας

Οι πολίτες που ζουν σύμφωνα με νέους κανόνες lockdown στην Ουαλία δεν μπορούν να αγοράσουν τα λεγόμενα “μη απαραίτητα” αντικείμενα, τα οποία καλύπτονται με πλαστικά σε σούπερ μάρκετ.

“Τα μη απαραίτητα είδη καλύπτονται στα σούπερ μάρκετ στην Ουαλία. Έχουμε φτάσει πραγματικά σε αυτό; ” αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος Grant Tucker.

Η εικόνα δείχνει τους εργαζόμενους στα καταστήματα που καλύπτουν ό, τι φαίνεται να είναι παπλώματα και άλλα προϊόντα κρεβατιού.

Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να εμποδίζονται να αγοράζουν κλινοσκεπάσματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορονοϊού είναι στο μυαλό όλων, αλλά είναι και ηχηρό καμπάνακι για το πόσο παραμορφώθηκε η κοινωνία χάρη σε αυτούς τους μικρούς περιορισμούς.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown τον Απρίλιο, μια αστυνομική δύναμη στο Ηνωμένο Βασίλειο απείλησε να αρχίσει να ψάχνει τα καλάθια αγορών ανθρώπων, προκειμένου να πιάσει παραβάτες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Northamptonshire Nick Adderley προκάλεσε οργή αφού εμφανίστηκε σε ένα βίντεο για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους που αγόραζαν μη απαραίτητα αντικείμενα σε παντοπωλεία ότι οι αγορές τους ενδέχεται να ελεγχθούν από τις αρχές.

«Σε αυτό το στάδιο δεν θα αρχίσουμε να στρατολογούμε τα σούπερ μάρκετ και να ελέγχουμε τα αντικείμενα στα καλάθια και τα καροτσάκια για να δούμε αν είναι ένα νόμιμο, απαραίτητο αντικείμενο, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να αντιδράσουμε, εάν οι άνθρωποι δεν λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις», είπε ο Adderley.

Τον ίδιο μήνα, σε έναν αγοραστή επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία για την αγορά κρασιού και πατατών, τα οποία θεωρήθηκαν «μη απαραίτητα» είδη.

Οι κάτοικοι της Ουαλίας βρίσκονται υπό το κλείδωμα σε «Επίπεδο 3», που σημαίνει ότι οι άνθρωποι καλούνται να μείνουν στο σπίτι, δεν πρέπει να επισκέπτονται άλλα νοικοκυριά, ενώ παμπ, εστιατόρια, γυμναστήρια, εκκλησίες και καταστήματα που θεωρούνται «μη απαραίτητα» είναι όλα κλειστά.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp