Ελληνική μακαρονάδα με θαλασσινά

Συστατικά

  • 600 γρ. mix θαλασσινών
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, ή μαραθόσπορο
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού
  • λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ τα καλαμάρια και τα μύδια. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ.
    • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε 2-3 δόσεις στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 1- 1 ½ λεπτό την κάθε δόση. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε τον γλυκάνισο, τη ντομάτα, 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία.
    • Μεταφέρουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τα θαλασσινά, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο βασιλικό, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με το ξύσμα και τις φέτες από το λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp