Εμβολιασμός «αγέλης»: Ένας παραδόπιστος ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ, ο CEO της φαρμακευτικής του εμβολίου που «αγόρασαν»!

Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφόρησε σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ νέο δημοσίευμα που αναφέρει ότι η AstraZeneca θα ξεκινήσει την παράδοση των 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου από το τέλος Δεκεμβρίου

Και πλάι στην “είδηση”, «Ο Pascal Soriot, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε», υπάρχει βεβαίως και ο ισχυρισμός ότι ο Κικίλιας επιβεβαιώθηκε.

Το Δελτίο Τύπου έχει ημερομηνία 14 Αυγούστου του 2020, αλλά ως γνωστόν, στο μεταξύ η Κομισιόν έχει διαψεύσει την είδηση και τις δηλώσεις του CEO της εταιρείας, ο οποίος φυσικά θέλει να προβάλει το προϊόν του.

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπο της εταιρείας αναφέρει:

Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Αυτή η πρώτη συμφωνία για το εμβόλιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει την πρόσβαση εκατομμυρίων Ευρωπαίων στο εμβόλιο AZD1222 μετά την έγκρισή του. Αναμένοντας σύντομα την έναρξη της παραγωγής στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, ελπίζουμε να καταστήσουμε το εμβόλιο διαθέσιμο ταχύτατα και σε ευρεία βάση, με ορίζοντα παράδοσης των πρώτων δόσεων τα τέλη του 2020. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ειδικά την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, για την ταχεία ανταπόκρισή τους στο ζήτημα της διασφάλισης της προστασίας των Ευρωπαίων με ένα εμβόλιο ενάντια σε αυτόν τον θανατηφόρο ιό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθιστώντας δυνατή την αναδόμηση των κοινωνιών και της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ωστόσο αξίζει να δούμε τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Pascal Soriot

Ο Pascal Claude Roland Soriot (γεννημένος στις 23 Μαΐου 1959) είναι ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλο-σουηδικής φαρμακευτικής πολυεθνικής εταιρείας AstraZeneca, από τον Οκτώβριο του 2012.

Τον Ιούλιο του 2017, είχε αναφερθεί ότι ο Soriot θα γίνει ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Teva Pharmaceutical Industries που εδρεύει στο Ισραήλ, αντικαθιστώντας τον Erez Vigodman, αν και αυτό σύντομα απορρίφθηκε.

Έχει σπουδάσει κτηνιατρική στο πανεπιστήμιο ( στην Εθνική Κτηνιατρική Σχολή του Alfort στο Maisons-Alfort στο νοτιοανατολικό Παρίσι) και αργότερα απέκτησε MBA στο HEC Paris.

Άψογα! Δεν φτάνει που μας χαρακτηρίζουν «αγέλη», είναι και κτηνίατρος ο πολύ καλά δικτυωμένος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με της οποίας το εμβόλιο θέλουν να μας εμβολιάσουν!

Αλλά το αμάρτημα του δεν σταματά εκεί. Ο Soriot έχει πολλάκις εκνευρίσει τους πάντες, ακόμα και τους επενδυτές της εταιρείας για τα υπέρογκα ποσά που απαιτεί.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε με λοκντάουν και “αγώνα” ποιος θα πρωτοβγάλει το εμβόλιο, οι επενδυτές της AstraZeneca επαναστάτησαν ενάντια στην αμοιβή του CEO Pascal Soriot, σύμφωνα με δημοσίευμα:

Οι επενδυτές της AstraZeneca αντιμετωπίζουν και πάλι ζητήματα με το πακέτο αποζημίωσης του Διευθύνοντος Συμβούλου Pascal Soriot, όπως έχουν επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Οι θεσμικοί επενδυτές στο Λονδίνο σχεδιάζουν να καταψηφίσουν την έκθεση και την πολιτική αμοιβών της AZ στην ετήσια συνεδρίασή της στις 29 Απριλίου, ανέφερε η Sky News.

Αυτή τη φορά, παρά την εξαιρετική οικονομική απόδοση της εταιρείας το 2019 – συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των πωλήσεων κατά 12% – οι επενδυτές είναι εξοργισμένοι με τη συνταξιοδοτική εισφορά του Soriot σε σχέση με το μέσο επίπεδο μεταξύ του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρυσι, οSoriot κέρδισε συνολικά 14,3 εκατομμύρια λίρες (18,5 εκατομμύρια δολάρια), σημειώνοντας αύξηση κατά 26% περίπου από το προηγούμενο έτος. Από το ποσό του 2019, 387.000 λίρες προήλθαν από τη σύνταξή του ή το 30% του βασικού μισθού του.

Για το 2020, η πρόταση της AZ είναι να μειώσει το επίπεδο στο 20% του βασικού μισθού «ως απάντηση στα σχόλια των επενδυτών» και να ευθυγραμμίσει καλύτερα τις συνταξιοδοτικές εισφορές των εκτελεστών με εκείνες του ευρύτερου εργατικού δυναμικού «με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε το διοικητικό συμβούλιο στο σχέδιο αποδοχών του, επισημαίνοντας τη μείωση «Σημαντικό».

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τη μέση πληρωμή στους υπαλλήλους, σημειώνει ο Sky. Σύμφωνα με το βρετανικό κανάλι ειδήσεων, ο πάροχος υπηρεσιών έρευνας εταιρικής διακυβέρνησης της Investment Investment IVIS είχε θέσει την πολιτική αμοιβών της AZ σε ερυθρή προειδοποίηση – την υψηλότερη δυνατή προειδοποίηση – λόγω της σύνταξης.

Κι όμως ο παραδόπιστος αυτός κυριούλης που έχει κάνει καριέρα περνώντας από πολλές φαρμακευτικές (Roussel Uclaf, Aventis, Roche κ.α) όταν έγινε CEO της AstraZeneca τον Αύγουστο του 2012 , μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 έκανε ήδη πρωτοσέλιδα που σχολίαζαν την αμοιβή του ύψους 9,4 εκατομμυρίων λιρών συν τα μπόνους, με τον ίδιο να δηλώνει: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι ο χαμηλότερος αμειβόμενος CEO σε ολόκληρη τη βιομηχανία», είπε. «Είναι ενοχλητικό σε κάποιο βαθμό. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αυτό που είναι».

Παρά τις πιέσεις των επενδυτών καθώς η εταιρεία είχε μειώσεις κερδών και πτώσεις μετοχών, τον Νοέμβριο του 2018, αφού η AZ επέστρεψε τελικά σε τριμηνιαία ανάπτυξη μετά από χρόνια πτώσης των πωλήσεων, ο Soriot υπερέβη τον στόχο των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Το σχέδιο που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα μας οδηγεί σε αυτό το επίπεδο και δεν βλέπω κανένα λόγο σε αυτό το σημείο να το αλλάξουμε», είπε. Το 2019, οι πωλήσεις έφτασαν τα 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Που θα φτάσουν τώρα με το εμβόλιο που θα αγοράσει ολόκληρη η Ευρώπη; Ρωτήστε τον ίδιο και τι μπόνους θα πάρει ο κτηνίατρος για να εμβολιάσει την «αγέλη». Αυτός ξέρει καλύτερα, γι΄αυτό και βιάζεται να κάνει “παραδόσεις”!

Δεν αποκλείεται κι άλλοι που βιάζονται να… μοιράζονται ακριβώς αυτή του την αγωνία…

Βασίλης Κικίλιας – Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία πέρασε χωρίς εξετάσεις, με τη βοήθεια των μορίων από τις αθλητικές του δραστηριότητες, από όπου αποφοίτησε το 2002. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, από όπου έλαβε μάστερ το 2008. Το 2011 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα άρθρα στην κατηγορία ‘Special Edition’ είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού

ΠΗΓΗ https://igata.gr/

 

Μοιραστείτε το

Σας προτείνουμε