Επίσκεψη στο ενυδρείο της Κρήτης CRETAquarium

Tο CRETΑquarium είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας. Αποτελείται από 60 ενυδρεία διάφορων μεγεθών όπου ζουν περισσότερα από 2000 θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα της Μεσογείου.

Οι δεξαμενές χωρίζονται ανά ενότητα και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακές για μικρούς και μεγάλους!
 
 
Στην πρώτη ενότητα της διαδρομής επικρατούν χαμηλές συνθήκες φωτισμού και μεταξύ άλλων θα δείτε ροφούς, κόκκινα κοράλλια, καραβίδες, σαλάχια, ροφούς, σκορπίνες και άλλα πολλά!
  
Ακολουθούν τα ενυδρεία με ψάρια, χελώνες καρέτα καρέτα, χταπόδια και εντυπωσιακούς καρχαρίες, της ανοιχτής θάλασσας της Μεσογείου.
Ακολουθεί το τμήμα των βιότοπων των παράκτιων περιοχών και παρουσίαση των πιο παραγωγικών οικοσυστημάτων στον κόσμο.
  
 
Εντυπωσιάζουν οι θαλάσσιες ανεμώνες που ενώ μοιάζουν με φυτά, συγκαταλέγονται στα ζώα!
Στις ανοιχτές ρηχές δεξαμενές, θα παρατηρήσετε μέδουσες, γύλους, ενώ παράλληλα θα μάθετε τα μυστικά κατασκευής και λειτουργίας των δεξαμενών.
 
 
Η τελευταία ενότητα είναι αφιερωμένη στα τροπικά είδη, με τα ψάρια κλόουν όπως ο διάσημος Νέμο, να κλέβουν την παράσταση!
Το Cretaquarium επίσης πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με έντονο βιωματικό χαρακτήρα, που απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το περιεχόμενο να προσαρμόζεται στο επίπεδο της βαθμίδας των μαθητών.

Εικονική πραγματικότητα
Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ενυδρείου! Φορώντας τα ειδικά γυαλιά, μεταφέρεσαι στον κόσμο και τη μαγεία του βυθού, όπου συναντάς αμέτρητα ψάρια, φάλαινα, τα μεγάλα σαλάχια manta ray, ένα τεράστιο κοπάδι από φωσφορίζουσες μέδουσες σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο!

Πως θα πάτε
Σε κοντινή απόσταση από το CRETAquarium, βρίσκεται στάση των ΚΤΕΛ η οποία εξυπηρετεί δρομολόγια από Ηράκλειο καθώς και από την ευρύτερη περιοχή των Μαλίων-Χερσονήσου.
Ωράριο
Το ενυδρείο είναι ανοιχτό όλες τις μέρες του χρόνου, ακόμα και στις γιορτές και αργίες!
1/11 – 31/3 9:30 – 4:00
1/4 – 31/10 9:30 – 7:00
 
 
Εισιτήριο
Γενική είσοδος  10 ευρώ για τη θερινή περίοδο και 6 ευρώ για τη χειμερινή.
Παιδιά έως 4 ετών μπαίνουν δωρεάν, ενώ 5-17 ετών στα 6 ευρώ. Η ίδια τιμή ισχύει για τους άνω 65 ετών, για πολύτεκνους, ανέργους και φοιτητές.
Στον χώρο λειτουργεί το καφέ-εστιατόριο Thalassea, με ωραία βεράντα με θέα τη θάλασσα.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp