Η εθνικίστρια «λύκαινα» Μ.Ακσενέρ μισεί την Ελλάδα και φτιάχνει συμμαχία για να νικήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν!

«Ερντογαν θα λέμε και θα κλαίμε»

Η εθνικίστρια «λύκαινα», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία μισεί την Ελλάδα και είναι μία ακόμα πιο ακραία φωνή από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ως στόχο την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης. 

Η Ακσενέρ προανήγγειλε τη διεύρυνση της συμμαχίας που συγκρότησαν κόμματα της αντιπολίτευσης παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 2018 στην Τουρκία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εθνικίστρια επικεφαλής του Iyi Parti («Καλού Κόμματος»), είπε ότι σύντομα μπορεί να ενταχθούν στην «Εθνική Συμμαχία» άλλοι δύο πολιτικοί σχηματισμοί, το «Κόμμα του Μέλλοντος» του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και το Κόμμα της Δημοκρατίας και της Προόδου (DEVA) του πρώην «τσάρου» της τουρκικής οικονομίας, Αλί Μπαμπατζάν.

Η Μ. Ακσενέρ υπογράμμισε ότι ο συνασπισμός των αντιπολιτευόμενων κομμάτων είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Τουρκία. «Πιθανώς θα υπάρξει συνεργασία [μεταξύ των αντιπολιτευόμενων κομμάτων]. Εννοώ το DEVA και το Κόμμα του Μέλλοντος», δήλωσε σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό δίκτυο η Ακσενέρ.

Η «Εθνική Συμμαχία» περιλαμβάνει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το Iyi Parti της Ακσενέρ, το Κόμμα της Ευτυχίας (SP) και το Δημοκρατικό Κόμμα (DP), ενώ ο Νταβούτογλου και ο Μπαμπατσάν είναι σε επαφές μαζί της, αλλά ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Η Ακσενέρ προέβλεψε ότι ο συνασπισμός του κυβερνώντος AKP του Ερντογάν με το MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν θα καταφέρει να πιάσει αυτοδυναμία στις εκλογές, αφού στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έπεσαν σχεδόν στο 25%, ενώ η Εθνική Συμμαχία διευρύνει την επιρροή της: «Το Καλό Κόμμα αναπτύσσεται, το CHP διατηρεί τις ψήφους του και το Κόμμα της Ευτυχίας τα πάει καλά. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Λαϊκή Συμμαχία [συνασπισμός των AKP-MHP] δεν φαίνεται πιθανό να επικρατήσει».

Η Ακσενέρ κατηγόρησε τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι επιδίωξε να προκαλέσει ρήγμα στην Εθνική Συμμαχία, αλλά τα δύο μεγαλύτερα κόμματά της -αν και ανταγωνιζόμενα μεταξύ τους- το απέτρεψαν.

«Μπορεί να διαφέρουν οι συνταγές μας, αλλά είμαστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά στο όραμά μας για την Τουρκία. Το γεγονός ότι έχουμε διαφορές μάς δίνει περισσότερη δύναμη και ενέργεια», τόνισε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρα κάλπες, η Ακσενέρ είπε ότι η Εθνική Συμμαχία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, ενώ αναφορικά με τον υποψήφιο πρόεδρο του σχηματισμού, άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον θα είναι κοινός, αφού στην προηγούμενη αναμέτρηση κάθε κόμμα κατέβηκε με δικό του υποψήφιο, γεγονός που ευνόησε τελικά τον Ερντογάν.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp