Η Κύπρος μπλοκάρει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία

Επιτέλους ο Ελληνισμός έπραξε το αυτονόητο

Οι προθέσεις της αμερικανοκίνητης Ευρωπαϊκής Ένωσης να τιμωρήσει την φιλορωσική Λευκορωσία με κυρώσεις, παγώνουν λόγω του ότι η Κύπρος αντιστέκεται

Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσει τα φιλοδυτικά πιόνια της, την αντιπολίτευση στη Λευκορωσία παγώνουν λόγω μια άλλης υπόθεσης.

Την Τουρκία γιατί δεν την τιμωρείτε κύριοι της Ε.Ε. που απειλεί ένα μέλος της ένωσής σας; Για την Λευκορωσία (η οποία δεν είναι δικιά σας δουλειά), έχετε ευαισθησίες αλλά για την Κύπρο όχι;

Η απόφαση της Κύπρου να μπλοκάρει τις κυρώσεις της Ε.Ε. για τη Λευκορωσία, επειδή δεν επιβάλλονται ανάλογες κυρώσεις και στην Τουρκία για τις ερευνητικές δραστηριότητές της στη Μεσόγειο, είναι το αυτονόητο που έπραξε λοιπόν ο Ελληνισμός.

Διπλωμάτες καταβάλουν προσπάθειες να υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η Ε.Ε. έχει εκφράσει στα λόγια τη στήριξή της σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά στην πράξη έχει αποφύγει να λάβει τιμωρητικά μέτρα που θα κάνουν τους τούρκους να σταματήσουν την προκλητικότητά τους. Αυτή είναι η Ε.Ε. , αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp