Η Ρωσία προειδοποιεί ΗΠΑ – ΕΕ κατά «οποιασδήποτε παρέμβασης στη Λευκορωσία»

Η Ρωσία αντίκειται σε οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία αντίκειται σε οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τη συνομιλία που είχε στη Μόσχα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά οποιασδήποτε μορφής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων για αντικυβερνητικών διαδηλώσεων».

Διαδήλωση υποστήριξης στον Λουκασένκκο

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη νέα διαδήλωση στη Λευκορωσία, με υποστηρικτές του Προέδρου να βγαίνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας Μινσκ και άλλων μεγάλων πόλεων για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Να υπενθυμιστεί πως μετά την εκλογική διαδικασία κατά την οποία ο Λουκασένκο εξελέγη εκ νέου για τον προεδρικό θώκο, η χώρα έχει μπει σε έναν κυκεώνα έντασης, με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να καλούν σε απομάκρυνσή του, ενώ η αντιπολίτευση αρνείται να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

https://sputniknews.gr/rosia/202008258098830-I-rosia-proeidopoiei-Ipa–ee-kata-opoiasdipote-paremvasis-sti-leukorosia-/

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp