Η ΣΑΚΕΛΛΡΟΠΟΥΛΟΥ ΞΗΛΩΣΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ! ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Προεδρικό Μέγαρο: Η Σακελλαροπούλου ξήλωσε τα όπλα των αγωνιστών του 1821!
Η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προέβη σε ακόμα μία απαράδεκτη πράξη.

Εδώ και δεκαετίες, το γραφείο του εκάστοτε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κοσμούσαν δύο πιστόλες του αγώνος του 1821. Οι πιστόλες αυτές είχαν μεταφερθεί το 1975 από το Μουσείο του Αγώνα επί Προεδρίας Κωνσταντίνου Τσάτσου.

Στις φωτογραφίες που ήρθαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», φαίνεται ότι εδώ και λίγες εβδομάδες τα ιερά όπλα των αγωνιστών της Εθνεγερσίας έχουν αφαιρεθεί από τη θέση όπου βρίσκονταν και στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί κάποια άλλα αντικείμενα.

Πριν…

Και μετά….

Εκτός όμως από τις πιστόλες, απομακρύνθηκε και ο πίνακας του διάσημου Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess με τίτλο «Παλληκάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη», ο οποίος κοσμούσε το συγκεκριμένο σημείο της βιβλιοθήκης.

Είναι άραγε τυχαίο που την ίδια χρονική περίοδο απομακρύνθηκαν από την κοινή θέα δύο κειμήλια που θυμίζουν το αγωνιστικό φρόνημα του Ελληνισμού;

Σε λίγες ημέρες εισερχόμεθα στο έτος 2021 κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 έτη από την έναρξη της Επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού. Τέτοιες κινήσεις συνιστούν πρόκληση και προσβoλή της εθνικής μνήμης.

https://indobserver.gr

https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp