Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στις μάσκες στα σχολεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», αλλά και κρατώντας πανό ενάντια στις μάσκες, εκατοντάδες διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού – μετά από διαδικτυακό κάλεσμα – στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά από πορεία μέσω της Τσιμισκή και στη συνέχεια της παραλιακής οδού, οι εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι στον  Λ.Πύργο και το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου από το οποίο και ξεκίνησαν το απόγευμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο σημείο μέσα από διαδικτυακό κάλεσμα, επισήμαιναν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, κάτω από τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Μικροεπεισόδια

Ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση επιτέθηκε για άγνωστο λόγο εναντίον ενός ατόμου που περνούσε από το σημείο με πατίνι χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον , ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Να σημειωθεί ότι μέρος των συγκεντρωμένων που φορούσε μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί.

πηγή https://www.grtimes.gr/

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp