Κίνα: Πρόστιμο 25.000 δολάρια σε Χριστιανό για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Στην Κίνα, επιβλήθηκε πρόστιμο 160.000 γιουάν ( 24.693 $) σε έναν Χριστιανό για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης γιορτής, σύμφωνα με το Christian Headlines.

Ο Χριστιανός Niu Guobao, ο οποίος ζει στο χωριό Huang Zhang Liang στην επαρχία Henan, κάλεσε περισσότερα από 40 άτομα στη γιορτή, ενώ τα μισά από αυτά ήταν παιδιά. Όταν οι πιστοί προσεύχονταν και τραγουδούσαν ύμνους, η αστυνομία “μπούκαρε”.

Κατηγόρησαν τον διοργανωτή της γιορτής ότι παραβίασε τουλάχιστον τρεις νόμους: διοργάνωση μη εξουσιοδοτημένων θρησκευτικών συγκεντρώσεων, τοποθέτηση ανηλίκων σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις και κατοχή χριστιανικών ημερολογίων και μη εξουσιοδοτημένων θρησκευτικών βιβλίων.

Ως αποτέλεσμα, ο Χριστιανός θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο σχεδόν 25 χιλιάδων δολαρίων, το οποίο είναι ένα αστρονομικό ποσό για έναν Κινέζο χωρικό.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι η φετινή δίωξη των Χριστιανών στην Κίνα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ήταν «χειρότερη από το συνηθισμένο». Για παράδειγμα, στο Πεκίνο, η αστυνομία κρέμασε πινακίδες σε χριστιανικές εκκλησίες προειδοποιώντας ότι “όλες οι θρησκευτικές δραστηριότητες έχουν σταματήσει λόγω της πανδημίας” και δεν επέτρεψαν τους πιστούς εκεί. Στην επαρχία Φουτζιάν, η αστυνομία απαγόρευσε στους Χριστιανούς να τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε ένα εμπορικό κέντρο όπου προσκλήθηκαν ειδικά για να παίξουν. Στα σχολεία της Κίνας, είπαν στα παιδιά ότι «τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να γιορτάζονται και τα δώρα δεν πρέπει να ανταλλάσσονται».

Η ειρωνεία είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση, η οποία πολεμά τα Χριστούγεννα στη χώρα της με το πρόσχημα της πανδημίας, έχει τεράστια οικονομικά οφέλη από τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο, καθώς παράγει περίπου το 80% όλων των χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων.

 

 

 

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp