Καμία ντροπή… δέχθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνει η “Πενταμερής”, έτσι απλά!

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν ο όπου γης Ελληνισμός θα εορτάζει το Ορθόδοξο Πάσχα, και εν μέσω των προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας η πολυδιαφημισμένη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό.

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Από την πρώτη στιγμή, χαρακτηρίσαμε ορθά την Πενταμερή μία καλοστημένη παγίδα, ένα σχέδιο που εκπόνησαν οι Βρετανοί και υλοποιείται με τη βοήθεια του άβουλου Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Μην έχετε αμφιβολία ότι θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας…

Θρήσκος δεν μπορώ να πω ότι είμαι, διότι οι …«αντιπρόσωποι» του Θεού στη Γη είναι πολύ προβληματικοί (για να είμαι ευγενικός) και ασχολούνται μόνο με τα χρυσά τους άμφια. Αλλά ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας δέχθηκαν εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας να λάβουν μέρος στην Πενταμερή.

Δεν σκέφθηκε ούτε ένας στη Λευκωσία και στην Αθήνα, ότι η πρόταση του Αντόνιο Γκουτέρες τους προσβάλλει; Θα τολμούσε να ζητούσε από τον Ταγίπ Ερντογάν να πράξει οτιδήποτε στη διάρκεια μίας μουσουλμανικής εορτής; Ο Γενικός Γραμματέας, ως γνωστό, κλείνει και τα Ηνωμένα Έθνη το Πάσχα των Καθολικών.

Θα μου πείτε: είναι λεπτομέρειες τα παραπάνω. Αλλά δεν είναι. Δείχνει πάνω απ’ όλα την εκτίμηση του κ. Γκουτέρες στους πολιτικούς ηγέτες και στους λαούς της Κύπρου και της Ελλάδας. Και αποδεικνύει ότι οι δικοί μας είναι τόσο τρομοκρατημένοι μήπως τους κατηγορήσουν ότι …κωλυσιεργούν, που θα πήγαιναν στη Γενεύη ακόμα και …περπατητοί!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp