ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ: Η ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Με τον Μπάιντεν να γνωρίζει μόλις τα περίχωρά του, είναι απλό παιχνίδι του παιδιού να πασάρει την Καμάλα Χάρις στον ηγετικό ρόλο. Σε αυτό που μπορεί να γίνει το πιο απροσδόκητο και, ίσως, ανεπιθύμητο πολιτικό επεισόδιο στην αμερικανική πολιτική ιστορία, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, που ποτέ δεν ενέπνευσε μεγάλη εμπιστοσύνη στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία του 2020, μπορεί σύντομα να βρεθεί, από προεπιλογή, ο επόμενος πρόεδρος της Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει ο κόσμος να αρχίσει να προσεύχεται για τη συνεχή καλή υγεία του Τζο Μπάιντεν; Καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μπαίνει στην ένατη εβδομάδα της «σκιώδης προεδρίας» του χωρίς μια επιτυχημένη συνέντευξη Τύπου, ενώ εκφράζει «ανοησίες» όταν αναγκάζεται να μιλήσει, η δυνατότητα της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας – ακριβώς όπως προβλέφθηκαν πολλοί θα συμβεί – φαίνεται πιο πιθανό με κάθε μέρα που περνά.

Joe Biden struggles to name his defense secretary

Ένα σοκαριστικό 47% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ πιστεύει ότι «άλλοι» λαμβάνουν αποφάσεις για τον Μπάιντεν πίσω από τα παρασκήνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Rasmussen. Μήπως η Αντιπρόεδρος Χάρις είναι ο εγκέφαλος πίσω από το ντουέτο, παίρνοντας τις δύσκολες αποφάσεις; Αυτό φαίνεται πολύ απίθανο. Όπως είδαμε στο ίχνος της εκστρατείας που απέτυχε να διεγείρει την αμερικανική φαντασία, η Καμάλα Χάρις στερείται εμφανώς χάρισμα, ηγετικές ιδιότητες και τη διπλωματική εμπειρία που απαιτείται για να περιηγηθεί στον Λευκό Οίκο μέσα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, λίγες μόνο εβδομάδες στο πολιτικά ασταθές καθεστώς μπανάνας του Μπάιντεν. Παρ ‘όλα αυτά, η Χάρις είναι ακριβώς το είδος «ηγέτη» που οι δυνάμεις πίσω από το θρόνο θέλουν απεγνωσμένα μετά από τέσσερα χρόνια της πολυετούς προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έκοψε τα φτερά των γερακιών, έκλεισε τα σύνορα των ΗΠΑ σε παράνομους και επανεπένδυσε στην κατασκευή των ΗΠΑ – τις πολύ φιλοαμερικανικές εξελίξεις που φοβούνται περισσότερο οι παγκοσμιοποιητές.

https://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/biden_administration/is_joe_biden_really_doing_the_job_of_president_nearly_half_of_voters_doubt_it

Με άλλα λόγια, με τον Μπάιντεν να ξέρει σχεδόν τα περίχωρά του, είναι απλώς παιδικό παιχνίδι να παρασύρει την Χάρις στον ηγετικό ρόλο. Πράγματι, οι Δημοκρατικοί και τα μέσα ενημέρωσης θα είναι πολύ ανακουφισμένοι μόνο για να δουν τον συγκλονισμένο Μπάιντεν να παραγκωνίζεται, ώστε η γνωστική του πτώση να δημιουργήσει περαιτέρω υποψίες για το πώς ένα τέτοιο ανίκανο άτομο μπόρεσε να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο προεδρικό υποψήφιο στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ. Λιγότερο από τρεις μήνες στην προεδρία του Μπάιντεν και αυτό το επίτευγμα φαίνεται σχεδόν φανταστικό, και αυτό που οι μελλοντικοί ιστορικοί σίγουρα θα έχουν πολλά να πουν γι ‘αυτό.

Η ιστορία της Καμάλα Χάρις είναι γνωστή στους λάτρεις των σπορ: οι πρόσκοποι μόλις το έκαναν λάθος. Αυτό είναι πραγματικά. – Joel Wertheimer (@Wert Sementara) 1 Δεκεμβρίου 2019

Ήδη, η Χάρις ανέλαβε πολλά από τα καθήκοντα που παραδοσιακά ασκεί ο αρχηγός, όπως μιλώντας με άλλους αρχηγούς κρατών, όπως έχει ήδη κάνει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντού και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν. Ταυτόχρονα, ο Μπάιντεν καταστρέφει αμερόληπτα τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, αποκαλώντας τον Πρόεδρο Πούτιν «δολοφόνο», την ίδια εβδομάδα που ο υπουργός Εξωτερικών του, Τόνι Μπλίκεν έριξε διπλωματική προσοχή στον αέρα, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι απειλεί το «βασισμένο σε κανόνες» τάξη που διατηρεί την παγκόσμια σταθερότητα. »

Σε μια απροσδόκητη ενημέρωση, η διογκωμένη κυβέρνηση Μπάιντεν πέτυχε αυτό που οι εξωτερικοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ ελπίζουν εδώ και πολύ καιρό να αποφύγουν και αυτή είναι μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας που στοχεύει πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα τέτοιο μη ελκυστικό σενάριο, σε μια στιγμή που τόσο η Μόσχα όσο και το Πεκίνο βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, φαίνεται τώρα να είναι βεβαιότητα. Ή μήπως αυτή είναι απλώς η προμελετημένη καταστροφή των ξένων σχέσεων εν αναμονή της ημέρας που ο «Πρόεδρος Χάρις» οδηγεί στη διάσωση και εκτελεί τη διπλωματική «μαγεία» της, ξεπερνώντας το χάος που έκανε ο προκάτοχός της στο παγκόσμιο στάδιο; Είναι σχεδόν πιθανό να φανταστεί κανείς τους τίτλους της Ορβουλίας ήδη: «Η Χάρις υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ως στρατιωτική συσσώρευση των ΗΠΑ συνεχίζεται σε όλη την Ευρασία».

Αλλά αυτό το είδος της αποκαλυπτικής κερδοσκοπίας αγνοεί ένα γοητευτικό ερώτημα που σε μεγάλο βαθμό δεν έχει απαντηθεί, δηλαδή: πώς στη γη ήταν ένας τόσο εμφανώς ανόητος πολιτικός όπως η Καμάλα Χάρις ικανός να ανέβει σε μια τόσο υψηλή θέση – κυριολεκτικά ένα βήμα μακριά από το Οβάλ Γραφείο – μέσα η πρώτη θέση; Μεταξύ ενός πρωτότυπου πεδίου 29 Δημοκρατικών ελπιδοφόρων για να ξεπεράσει τον κατεστημένο Ντόναλντ Τραμπ, η Καμάλα Χάρις ήταν μια σύντομη αναλαμπή, κυρίως λόγω μιας υπερβολικής σύγκρουσης που είχε με τον Τζο Μπάιντεν στις πρώτες πρωταρχικές συζητήσεις, όταν επέκρινε το μελλοντικό αφεντικό της για την προηγούμενη αντιπολίτευση του στο λεωφορείο. «Υπήρχε ένα μικρό κορίτσι στην Καλιφόρνια που ήταν μέρος της δεύτερης τάξης για την ενσωμάτωση των δημόσιων σχολείων της και εκείνη καθημερινά οδηγούσε στο σχολείο», είπε η Χάρις με το συναίσθημα της που καλύπτει τη νευρικότητα. «Αυτό το μικρό κορίτσι ήμουν εγώ!» Αν και αυτή η γλυκόπικρη στιγμή είχε ως αποτέλεσμα μια γρήγορη έγχυση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων που χύθηκαν στα ταμεία της καμπάνιας της Χάρις, σε συνδυασμό με μια βραχύβια αύξηση στη δημοτικότητα, το αστέρι της ήταν στους επερχόμενους.

Αυτό φαινόταν πολύ σίγουρο μετά τη διάτρησή της με την υποψήφια για δημοκρατική προεδρία Tulsi Gabbard στο δεύτερο γύρο των συζητήσεων. «Ανησυχώ για αυτό το ρεκόρ της γερουσιαστή Χάρις. Έβαλε πάνω από 1.500 άτομα στη φυλακή για παραβιάσεις της μαριχουάνας και γέλασε γι ‘αυτό όταν ρωτήθηκε αν καπνίζει ποτέ μαριχουάνα», είπε η Gabbard με ένα βαθμό ηρεμίας και ψυχραιμίας που την έκανε να φαίνεται η πιο προεδρική στη γεμάτη σκηνή. Η Γκάμππαρντ συνέχισε: «Μπλόκαρε στοιχεία που θα είχαν απελευθερώσει έναν αθώο άνδρα από το θάνατο. Κράτησε τους ανθρώπους στη φυλακή πέρα από τις ποινές τους για να τους χρησιμοποιήσουν ως φθηνή εργασία για την πολιτεία της Καλιφόρνια και αγωνίστηκε να διατηρήσει το σύστημα εγγύησης μετρητών σε ισχύ που επηρεάζει τους φτωχούς με το χειρότερο τρόπο».

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η φωτογενής υποψήφια στρατιώτης από τη Χαβάη είχε δηλώσει τον ισχυρισμό ότι η Χάρις θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των προοδευτικών όταν ήταν στην εξουσία. Σαφώς αυτό ήταν ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι. Μετά τη συζήτηση, το hashtag #KamalaHarrisDestroyed ξέσπασε στο Twitter, ακούγοντας το θάνατο των προεδρικών φιλοδοξιών του Harris. Ωστόσο, το να διαβάσεις για την ανταλλαγή μεταξύ της Gabbard και της Χάρις είναι ένα πράγμα, αλλά το να ακούς τον τρόπο με τον οποίο το κοινό ενθαρρύνθηκε μετά την επίθεση της Gabbard ήταν αρκετά ξεκάθαρο: η Χάρις απλά δεν έγινε σεβαστή και τιμημένη – και, ίσως, δεν είναι ακόμα – σαν σοβαρή προεδρική υποψήφια.

Tulsi Gabbard torches Kamala Harris on Criminal Justice Reform

https://youtu.be/Cfp_IIdVnXs

Ο αρθρογράφος των Los Angeles Times Τζορτζ Σκέλτον το καρφώθηκε όταν έγραψε: «Η γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις δεν έπρεπε ποτέ να αγωνιστεί πρόεδρος. Η φιλοδοξία της υπερέβη κατά πολύ την ικανότητά της. » Το αμερικανικό κοινό φάνηκε να αισθάνεται ακριβώς τον ίδιο τρόπο για τις πολιτικές ικανότητες της Χάρις όπως επιβεβαίωσε η ψηφοφορία που ακολούθησε. Από το βραχύβιο υψηλό ποσοστό του 15 τοις εκατό τον Ιούλιο του 2019, η δημοτικότητα της πρώην γερουσιαστή της Καλιφόρνια έφτασε στο 2,5% μόλις πέντε μήνες αργότερα, όταν ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε από το διαγωνισμό.

https://www.cnbc.com/2019/12/03/kamala-harris-drops-out-of-2020-presidential-race.html

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ιδιαίτερο «αδιάφορο» είναι ακριβώς αυτό που η Καμάλα Χάρις πρόσεξε αρχικά. Σε τελική ανάλυση, η ατυχής μοίρα των δυτικών δημοκρατιών σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας είναι ότι καθοδηγούνται όλο και περισσότερο όχι από τους πιο έξυπνους, θαρραλέους και έντιμους ανθρώπους, αλλά ακριβώς από τους αδύναμους, νεφρούς και συμβιβασμούς. Εκτός αν είστε κατεστραμμένα αγαθά, το σύστημα έχει μικρή χρήση για εσάς. Ας μην ξεγελιόμαστε, οι δυνάμεις πίσω από τα παρασκήνια – η «βαθιά κατάσταση», αν θέλετε – δεν έχουν καμία επιθυμία να παρασυρθούν σε ένα λουρί από μια λαϊκιστική περικοπή από το ίδιο νήμα με τον Ντόναλντ Τραμπ ή τον Άντριου Τζάκσον, ειδικά αφού επενδύσει τόσα πολλά τα δικά τους χρήματα στην ιπποδρομία. Αυτό που θέλουν είναι ένα άτομο που ελέγχουν πλήρως – κλειδώνουν και αποθέτουν. Αυτό που θέλουν είναι ένα πρόσωπο ακριβώς όπως η Καμάλα Χάρις, και αυτό πρέπει να προκαλεί τεράστια ανησυχία σε κάθε Αμερικανό, ανεξάρτητα από την πολιτική πίστη.

 

 

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp