Καταγγελίες-σοκ για τη Β. Κορέα: Λιμοκτονούν σε μυστικά στρατόπεδα καραντίνας όσοι έχουν κορωνοϊό

Τα κρούσματα κορωνοϊού της Βόρειας Κορέας αφήνονται να λιμοκτονήσουν σε μυστικά στρατόπεδα καραντίνας καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζει να κρύβει την πανδημία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο δεσποτικός ηγέτης πάντα υποστήριζε ότι ούτε ένας κάτοικος της χώρας δεν έχει κολλήσει κορωνοϊό, αλλά ένας Βρετανός ακτιβιστής υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή».

Ο χριστιανός ακτιβιστής Tim Peters ισχυρίζεται  ότι οι ειδικά σχεδιασμένες ζώνες απομόνωσης κοντά στα κινεζικά σύνορα κρατούν κρυμμένους τους απελπισμένους ασθενείς και χωρίς κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Ο Peters ο οποίος διευθύνει την οργάνωση Helping Hands Korea στη Σεούλ, είπε ότι οι οικογένειες εκείνων που πλήττονται από τον ιό χρειάζεται να περάσουν φαγητό στα κρυφά στα μυστικά στρατόπεδα.

Είπε στην South China Morning Post πως η κυβέρνηση του Κιμ «παρέχει απολύτως ελάχιστο ή καθόλου φαγητό ή φάρμακα σε όσους χώνονται εκεί».

«Εναπόκειται λοιπόν στις οικογένειες των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα να έρθουν στην άκρη των καταυλισμών και να φέρουν φαγητό για να τους κρατήσουν ζωντανούς μαζί με ό,τι μπορεί να βοηθήσει στην υγεία τουςΩστόσο, μεγάλο μέρος των φαρμάκων είναι απλώς βοτανικές θεραπείες, ενώ πολλοί τρόφιμοι έχουν ήδη πεθάνει», είπε ο Πέτερς.

Εν τω μεταξύ, ο πάστορας Ντέιβιντ Λι, ο οποίος βοηθά τους αποστάτες της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός αγνοήθηκε από το καθεστώς του Κιμ ως «ασθένεια φάντασμα», ενώ οι αξιωματούχοι που ανησυχούν δεν έχουν κανένα σύστημα παρακολούθησης της εξάπλωσης.

Περιέγραψε πόσοι από αυτούς που εμφανίζουν συμπτώματα «απομονώθηκαν με το ζόρι κλείστηκαν στα σπίτια τους και αφέθηκαν να λιμοκτονήσουν».

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp