Ο πόλεμος και οι επιθέσεις στον δεσπότη που έκανε πιστούς και απίστους να διαβάζουν το Ψαλτήρι συνεχίζονται. Αγωνίζονται πολλοί για την φίμωση του μητροπολίτη Μόρφου, σειρά πηραν τα κανάλια της Κύπρου

Η Ιερά Σύνοδος όφειλε πρώτη να αντιδράσει στις «προφητείες» και τα όσα απαράδεκτα ο Μόρφου λέει φανατίζοντας τον κύκλο των φανατικών που τον περιτριγυρίζει, δηλώνει ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα και κληθείς να σχολιάσει την επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας προς την Εκκλησία της Κύπρου μέσω της οποίας ζητούσε εν ολίγοις κάποιος να τον μαζέψει.

Ο κ. Κυριακού ανέφερε ότι το πρόβλημα με τον Μόρφου, πέραν των όσων λέει για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, είναι και όσα λέει κατά καιρούς για τους ομοφυλόφιλους.

«Κατηγόρησε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι είναι μέσα στο σχέδιο δημιουργίας μιας πανθρησκείας εφόσον ισχυρίζεται ότι θα έχουμε ένα κοινό Πάσχα με τους Ρωμαιοκαθολικούς και σε δεύτερη φάση με τους Εβραίους. Δεν ήταν δηλαδή λόγω της πανδημίας δήθεν που άλλαξε η ώρα του εορτασμού του Πάσχα. Όσο αφορά την πανδημία έχει δημιουργήσει γύρω του ένα φανατικό περίγυρο. Αυτοί που κάνουν την παραπάνω φασαρία στην εκκλησία είναι οι φανατικοί και ο φανατισμός δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη πίστη. Αυτό που έχει σχέση με την Ορθοδοξία είναι η αγάπη και όχι ο φανατισμός. Το πιο κύριο από τα προβλήματα που δημιουργεί ο Μόρφου είναι οι αναφορές του στο θέμα των προφητειών λέει ένα σωρό προφητείες σε εισαγωγικά που όχι μόνο δεν εκπληρώνονται, όχι μόνο ξεσηκώνει τον κόσμο που σκέφτεται με ένα πιο λαϊκό τρόπο αλλά παρασύρει πάρα πολλούς φανατικούς που τις αναπαράγουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένα πρόβλημα και κακώς υπήρξε αντίδραση πρώτα από την εκκλησία της Ελλάδος. Έπρεπε να αντιδράσει πρώτη η εκκλησία της Κύπρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την άποψη του η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου έπρεπε να διαχωρίσει τη θέση της από αυτές τις απόψεις και μάλιστα να απαντήσει στις θέσεις αυτές. Θα μπορούσε είπε να τεθεί σε αργία ή ακόμα και να καθαιρεθεί.

«Πρόσβαλε τις μητέρες των ομοφύλων και τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους. Είναι αδελφοί μας, είναι άνθρωποι που ζουν μαζί μας, έχουν μια ιδιαιτερότητα και δεν πρέπει να τους στοχοποιούμε», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp