Ο αφορισμένος πρωθυπουργός άλλαξε τα μέτρα για τις εκκλησίες μετά την κατακραυγή

Όπως είχε διαφανεί ήδη από το πρωί βρέθηκε η “Σολομώντειος λύση” ανάμεσα σε Σύνοδο και κυβέρνηη για τις εορταστικές μέρες. Ο κ. Τσακρής μίλησε για αύξηση του ορίου των ατόμων στις εκκλησίες και πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας επιβεβαίωσε τη νέα κατάσταση.

Οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς τόσο για προσκύνηση και κατ᾿ ι­δίαν προ­σευχή, όσο και για προσέλευση κατά τις κύριες Θείες Λειτουργίες των τριών μεγάλων Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Περιτομή του Χριστού, Θεοφάνεια), τηρουμένων των προβλεπομένων αποστάσεων και μέτρων αποφυγής του συνωστισμού (1 πρόσωπο ανά 15 τ.μ. επιφανείας, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας καθ᾿ όλη την διάρκεια των ιεροπραξιών), με επιτρεπόμενο αριθμό πιστών σε μικρούς Ναούς τον αριθμό των 25 προσώπων και σε κεντρικούς Ναούς των 50 προσώπων.

Τον έλεγχο δεν θα έχει υπό την ευθύνη της η Αστυνομία, για να αποφευχθούν οι προηγούμενες εικόνες με αστυνομοκρατούμενους ναούς, αλλά η κάθε ενορία και κατ΄επέκτασιν η κάθε Μητρόπολη!

H ΔΙΣ συνιστά επίσης όλοι να συναισθανθούν την κρισιμότητα των καιρών και να επιλέξουν την λιτότητα και απλότητα στον εορτασμό αυτών των Ημερών, τηρώντας πιστά τα υγειονομικά μέτρα, χωρίς περιττές κοινωνικές συναναστροφές και επαφές με πολλούς ανθρώπους.

Εκκλησία Κρήτης

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Εκκλησία της Κρήτης της οποίας η Σύνοδος επίσης συνεδρίαε σήμερα. Η Σύνοδος κατόπιν της εκδόσεως της νέας Κ.Υ.Α. με αριθμ. 5509/15-12-2020 χαιρετίζει τις διορθωτικές παρεμβάσεις της Πολιτείας.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp