Ανιστόρητος και… μαριονέτα του Σόρος ο Τζορτζ Κλούνεϊ, σύμφωνα με μέλη της ουγγρικής κυβέρνησης

«Σκράπα» στην Ιστορία χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Τζορτζ Κλούνεϊ ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

«Αγαπάμε τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ… (όμως) η γνώση (του) για την Ιστορία και την πολιτική φαίνεται πως είναι αρκετά περιορισμένη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Η «αντιπαράθεση» άρχισε με μια βίντεο-συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός ηθοποιός στο περιοδικό «GQ» την περασμένη εβδομάδα, στην οποία μιλούσε για την τελευταία ταινία του «The Midnight Sky». Σε αυτήν αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και στην ουγγρική κυβέρνηση ως ένα παράδειγμα «μίσους και οργής».

Μέλη της ουγγρικής κυβέρνησης έχουν κατά το παρελθόν κατηγορήσει τον ηθοποιό ότι είναι «μαριονέτα» στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος για τον Όρμπαν είναι μαύρο πρόβατο, καθώς τον κατηγορεί ότι συνωμοτεί εναντίον της κυβέρνησής του μέσω των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί και πως ενθαρρύνει τη μετανάστευση.

Διάφορα ΜΜΕ, φίλα προσκείμενα στον Όρμπαν, δημοσίευσαν μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον γιο του Σόρος, Αλεξάντερ.

Μία και μοναδική φορά

Απαντώντας στις επικρίσεις της ουγγρικής κυβέρνησης, ο Τζορτζ Κλούνεϊ δήλωσε στον ιστότοπο 24.hu ότι ο ίδιος έχει συναντηθεί με τον Τζορτζ Σόρος μία και μοναδική φορά, σε μια συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταναστευτική κρίση, στην οποία παρίστατο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp