Παγωτό με γλυκό του κουταλιού σύκο (γίνεται και νηστίσιμο)

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 450γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (χρησιμοποιούμε φυτική στην περίοδο της σαρακοστής)
  • 400γρ. ζαχαρούχο γάλα gr. sweetens condensed milk (χρησιμοποιούμε φυτικό στην περίοδο της σαρακοστής)
  • 500γρ. γλυκό του κουταλιού σύκο (μόνο τα σύκα)

syko-pagwto_kitchenhabitscom2

εκτέλεση

  • Στράγγιζετε τα δύκα απο το σιρόπι και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια (ή μεγαλύτερα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σφίξει και να έχει υφή γιαουρτιού (περίπου για 5′)
  • Προσθέτετε το ζαχαρούχο και χτυπάτε για ακόμα 3′.
  • Προσθέτετε τα κομμένα σύκα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  • Βάζετε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα για κέικ την οποία έχετε καλύψει πρώτα με λαδόκολλα.
  • Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Τις πρώτες 4 ώρες βγάζετε τη φόρμα ανά 1,5 ώρα και ανακατεύετε το παγωτό ώστε να γίνει αφράτο.

Καλή σας όρεξη!

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp