Παράκρουση στους Αμερικάνους. Ρωσία σε Ελλάδα: Σας δίνουμε ό,τι θέλετε από εξοπλισμό! Σας αφήνει όμως η Αμερική;

Και εχουν δικιο οι Ρωσοι…
Μην ειστε τοσο δεδομενοι στους Νατοικους μας λενε…
Την είδηση προέβαλε και η Ρωσική Πρεσβεία, τι λένε οι ανταποκρίσεις…
Ενόχληση στην Άγκυρα προκαλεί η είδηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Αλεξάντερ Φομίν συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντής ΓΔΑΕΕ, αντιπτεράρχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο (ε.α.) στο Διεθνές Στρατιωτικό & Τεχνικό Φόρουμ Army2020 στην Μόσχα και μάλιστα σε ΘΕΡΜΟΤΑΤΟ κλίμα.
Την ώρα που η Ελλάδα θέλει να αναβαθμίσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, η Ρωσία, βλέποντας την στενή επαφή και με την Γαλλία, ζητά να συνδράμει, αν η Αθήνα μπορεί να βρει φόρμουλα συνεργασίας.
Όπως αναφέρει το function.mil.ru «τα μέρη συζήτησαν επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σημειώνεται: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ατμόσφαιρα φιλίας και εμπιστοσύνης και επιβεβαίωσε την αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη ρωσο-ελληνικής στρατιωτικής συνεργασίας».
Την συνάντηση γνωστοποίησε και η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα:
Σύμφωνα μάλιστα με ανταποκρίσεις, με αφορμή τους S-400 και την Τουρκία, η Ρωσία επανέλαβε την πάγια πρότασή της προς την Ελλάδα, ότι η Ρωσική Αμυντική Βιομηχανία είναι πρόθυμη να κατασκευάσει και να μεταβιβάσει στην Ελλάδα οποιοδήποτε είδος αμυντικού και μη εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και των S-400.
«Η Ελληνική πλευρά δεν θα έπρεπε να παραπονιέται για την εξαγωγή S-400 σε άλλες χώρες, εφόσον αυτή η εξαγωγή δεν απαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις. Είναι αμυντικό όπλο. Η Ρωσία προσφέρει στην Ελλάδα την δυνατότητα να το αποκτήσει. Η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ που δεν μπορεί να παραβεί, αλλά αυτό είναι πρόβλημα της Ελλάδας και όχι της Ρωσίας», αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp