Παρέμβαση του Πατριάρχη Αντιοχείας για το έγκλημα του Ερντογάν στην Hasake

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας για άλλη μια φορά δηλώνει παρόν στα προβλήματα του τόπου της διακονίας του.Για άλλη μια φορά ορθώνει το ανάστημά του χωρίς να υπολογίσει  προσωπικό κόστος αλλά διατρανώνει τα προβλήματα του ποιμνίου του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βλέποντας την αδιαφορία των εθνών βγαίνει μπροστάρης και δημοσιοποιεί το έγκλημα που γίνεται στην Hasakah.Προέβει σε μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα Ηνωμένων Εθνών που του αναφέρει την εγκληματικά πράξη της Τουρκίας και κάνει έκκληση προς τον διεθνή οργανισμό για βοήθεια.

 

Να θυμίσουμε ότι ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης πριν λίγα χρόνια έχασε τον αδερφό του μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο αφού πρώτα απήχθει από ομάδα τρομοκρατών τζιχαντιστών. Αυτό για να δούμε τον ομολογιακό χαρακτήρα και την αγάπη για την διακονία των συνανθρώπων που ποιμένουν.Μία αγάπη που δεν έχει χρώμα,δεν έχει θρησκεία αλλά πηγάζει μέσα από την αγάπη τους για τον Χριστό.

Ευχόμαστε και η ελληνική πλευρά και το αντίστοιχο υπουργείο εξωτερικών να σταθεί βοηθός σε αυτή την έκκληση του Πατριάρχη και να σταματήσει το έγκλημα που συνεχίζεται στην περιοχή της Συρίας.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp