Πρόεδρος Αρμενίας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή του φαντάσματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή του φαντάσματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν στο διαδικτυακό συνέδριο κυβερνοασφάλειας CYBERSEC2020.

«Κάθε μέρα μια χώρα όπως η Αρμενία αντιμετωπίζει απειλές στον κυβερνοχώρο και όχι μόνο από το γειτονικό μας Αζερμπαϊτζάν, αλλά και από την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

»Δυστυχώς, αυτή η εικονική απειλή γίνεται όλο και περισσότερο πραγματική.

»Ακούσατε ότι το Αζερμπαϊτζάν προκάλεσε σύγκρουση στα σύνορα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ την Κυριακή;

»Προτρέπω το ΝΑΤΟ να είναι προσεκτικό στο γεγονός, ότι η Τουρκία όντος μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει πλήρως το Αζερμπαϊτζάν με τα ηλεκτρονικά του μη επανδρωμένα αεροσκάφη – καθώς και επιτίθεται προσλαμβάνοντας τους μισθοφόρους, τρομοκράτες, ακόμη και χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη F-16.

»Για κάθε Αρμένιο σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο μια επιστροφή φαντάσματος.

»Και αν αυτό το φάντασμα ήταν αρχικά εικονικό, τώρα έχει αποκτήσει σάρκα και οστά.

»Γιατί λέω φάντασμα; Αυτό είναι το φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία πριν από 105 χρόνια σχεδίασε και διέπραξε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

»Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η γενοκτονία.

»Πού είναι η λύση; Στην περίπτωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η λύση είναι επίσης ο διάλογος, ο διάλογος μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

»Υπάρχει μια διεθνής πλατφόρμα, η Ομάδα του Μίνσκ του ΟΑΣΕ η οποία έχει τρεις συμπροέδρους: τη Ρωσία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp