Πρόσεχε τις μικρές αμαρτίες που τώρα σφίγγεις στην καρδιά σου

«Κατόπιν η επιθυμία, αφού συλλάβει, γεννάει την αμαρτία. Κι όταν η αμαρτία διαπραχθεί πια, γεννάει το θάνατο» (Ιακ. 1:15)

Κάποτε ένα περιοδικό δημοσίευσε την εξής παραβολή, που απεικονίζει τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο η αμαρτία μπαίνει μέσα στη ζωή μας. Ένας μικρός σπόρος ινδοσυκιάς είπε σ’ ένα φοίνικα: «Σε παρακαλώ, άσε με να μείνω λίγο στο φλοιό σου». «Εντάξει. Μείνει όσο θέλεις». Σε λίγο ο φοίνικας ξέχασε ότι ο σπόρος βρισκόταν εκεί, αλλά ο μικρός κατακτητής δεν είχε μείνει αδρανής. Έστειλε μικρές ρίζες που εισχώρησαν γύρω από τον κορμό του δέντρου κάτω από τον φλοιό του, ωσότου έφτασαν μέχρι την καρδιά του δέντρου. «Άφησέ με τώρα και φύγε, γιατί έχεις μεγαλώσει πάρα πολύ κι έγινες πολύ δυνατή» είπε ο φοίνικας. «Δε μπορώ, είπε η ινδοσυκιά. Έχουμε γίνει ένα και, αν προσπαθήσω να ξεκολλήσω από σένα, αυτό θα σε σκοτώσει». Ο φοίνικας έσκυψε το κεφάλι του. Σιγά-σιγά το δέντρο μαράθηκε, ο κορμός ξεράθηκε κι έμεινε μόνη η ινδοσυκιά.
Απρόσεχτε άνθρωπε, πρόσεχε τις μικρές αμαρτίες που τώρα σφίγγεις στην καρδιά σου. Όσο πιο πολύ τις αφήνεις να βρουν τόπο μέσα σου, τόσο πιο δυνατές θα γίνουν, μέχρι που θα σε πνίξουν.

 

«Τα πάντα μέσω αυτού (του Χριστού) και γι’ αυτόν έχουν δημιουργηθεί» (Κολοσσαείς 1:16β)

Το 2006 δώδεκα πόλεις της Γερμανίας φιλοξένησαν 36.000.000 φίλαθλους που συμμετείχαν στο αθλητικό τουρνουά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Για τη «σεξουαλική εξυπηρέτηση» των ανδρών εισήγαγαν 40.000 γυναίκες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη! Δίπλα στο κεντρικό στάδιο κατασκεύασαν ένα συγκρότημα 3.000 τετραγωνικών μέτρων που μπορούσε να εξυπηρετεί 650 άνδρες πελάτες. Εκκλησίες και χριστιανικές οργανώσεις εξέφρασαν το σεβασμό στην ιερότητα της ζωής κάθε ανθρώπου, άνδρα ή γυναίκας και διαμαρτυρήθηκαν εναντίον κάθε υπεύθυνου για τον εξευτελισμό των γυναικών και την αποδοχή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών από τη Γερμανική Κυβέρνηση και τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η αγορά του σεξ δεν είναι άθλημα. Σε τι κατάπτωση οδήγησε τον άνθρωπο η αμαρτία!
Ουράνια Θεέ και Πατέρα μας, οδήγησε Σε παρακαλούμε τους ανθρώπους στην αλήθεια Σου, ώστε να γνωρίσουν ότι όλοι, άνδρες και γυναίκες, πλάστηκαν από το Χριστό για τη δική Του δόξα κι όχι για εκμετάλλευση και αγοραπωλησία για αμαρτωλούς σκοπούς.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp