Ρουμανία – Προχωρούν οι εργασίες για το Τάμα του Έθνους

Προχωρούν οι εργασίες στον καθεδρικό του Βουκουρεστίου

Όποιος περνά το τελευταίο διάστημα από την οδό Septembrie 13 στο Βουκουρέστι μπορεί να δει πώς κάθε μέρα προστίθεται μια στρώση στο οικοδόμημα του Καθεδρικού Ναού του Πατριαρχείου Ρουμανίας. 

Τα έργα συνεχίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με διακοσμητικό γύψο, πέτρινη επένδυση και μωσαϊκό. Στο κεντρικό κτίριο υπάρχουν, επίσης, πέτρινες επενδύσεις στα κουφώματα και όπου αλλού χρειάζεται, ενώ στα καμπαναριά και τους τρούλους γίνονται εργασίες για το φινίρισμα στα προϋπάρχοντα κτίρια. Στο εσωτερικό, συνεχίζονται οι εργασίες στα ψηφιδωτά στο Βωμό, καθώς και στην επιφάνεια στο πίσω μέρος του τέμπλου.

Επί του παρόντος, στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους εκτελούνται εργασίες κυρίως για την προστασία του κτηρίου από τις καιρικές συνθήκες.

Η οροφή και ο εξωτερικός σοβάς έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων από πέτρα. «Από τις εργασίες των στεγών που εκτελούνται σε υψόμετρο +45 το 97% έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο κ. Petre Chiuță, σύμβουλος για τα Μνημεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της πέτρινης επένδυσης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

«Ο σταυρός ύψους 7 μέτρων και βάρους 7,8 τόνων θα τοποθετηθεί στον ναό μόνο όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, επειδή ο τρέχων γερανός μπορεί να ανυψωθεί μόνο με εξαιρετικά περίπλοκα έργα αγκύρωσης», δήλωσε ο μηχανικός Petre Chiuță.

Ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού (ρουμανικά: Catedrala Mântuirii Neamului Românesc‎) είναι ο πατριαρχικός καθεδρικός ναός της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, βρίσκεται στο Βουκουρέστι και αποτελεί τον ψηλότερο και μεγαλύτερο Ορθόδοξο Χριστιανικό ναό στον κόσμο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα. Ο καθεδρικός ναός είναι σχεδιασμένος με καθίσματα για περίπου 6.000 πιστούς, δέκα φορές μεγαλύτερος από τον υπάρχοντα πατριαρχικό καθεδρικό ναό. Εγκαινιάστηκε στις 25 Νοεμβρίου 2018 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πηγή: ziarullumina.ro

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/11/blog-post_587.html

orthodoxianewsagency

ΠΗΓΗ

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp