Στην «κόψη του ξυραφιού» η Ουκρανία – Ο Β.Πούτιν έδωσε την εντολή: «Ο στρατός να ελεγχθεί και να τεθεί σε ετοιμότητα »

4.000 ασκήσεις και έλεγχος όλη της διοίκησης προγραμματίστηκαν για όλο τον Απρίλιο

Η κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη βαίνει ολοένα και πιο κοντά στον να εκτραπεί ειδικά μετά τις ενέργειες της Δύσης να σιγοντάρουν τον Ουκρανό πρόεδρο να είναι έτοιμος να ξεκινήσει μαζικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς και την Κριμαία μετά και την προηγουμενη κίνηση του να ζητήσει ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία μάλλον δεν φαίνεται διατεθειμένη να μπει “στα παιχνίδια” εντός της αυλής της, σε μια απόφαση που έρχεται να κλονίσει την θέληση της Δύσης για περεταίρω κινήσεις, ξεκίνησε να ελέγχει την ετοιμότητα μάχης των αρμάτων της και των ενόπλων δυναμεών της συνολικά, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού κατόπιν εντολής του Β.Πούτιν.

Ο Ρώσος υπουργός ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι για την ετοιμότητα σε περίπτωση πολέμου σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές της χώρας.

«Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων, έχουν αρχίσει έλεγχοι στα στρατιωτικά όργανα διοίκησης και ελέγχου, στους σχηματισμούς και τις στρατιωτικές μονάδες.

Τα στρατεύματα έχουν εισέλθει στους χώρους εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή τακτικών, ειδικών τακτικών και διμερών ασκήσεων» δήλωσε ο Σοϊγκού σε διάσκεψης στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας, σε μία διαταγή πίσω από την οποία φυσικά βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ζήτησε ακόμη να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των ασκήσεων ελέγχου και της ασφάλειας κατά τη μετακίνηση δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τον Απρίλιο προγραμματίζονται πάνω από 4.000 ασκήσεις διαφόρων κλιμάκων σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Όλα αυτά έρχονται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της Ουκρανίας απειλεί ευθέως με μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις τους ρωσόφωνους κατοίκους του Ντονμπάς και του Ντόνετσκ, καλώντας παράλληλα τις πολυεθνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν στο έδαφός της.

Tαυτόχρονα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Δούμας,  Αντρέι Κοζένκο, ζήτησε τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων δολοφονίας αμάχων στο Ντονμπάς.

”Σήμερα, οι εθνικιστικές αρχές της Ουκρανίας δεν στοχεύουν μόνο στη συστηματική καταστροφή των κατοικιών στο Ντονμπάς. Ο λεγόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας έχει μετατραπεί από έναν ηθοποιό σε έναν κυνικό δολοφόνο.

Στις 2 Απριλίου, ως αποτέλεσμα μιας εντελώς απάνθρωπης τρομοκρατικής επίθεσης, ένα πεντάχρονο παιδί που περπατούσε με τη γιαγιά του στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Aleksandrovskoye, σκοτώθηκε από ουκρανικό ”χέρι”.

 


πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp