Στο Καστελόριζο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Για πρόκληση μιλά ο τουρκικός Τύπος

Στο Καστελόριζο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Για πρόκληση μιλά ο τουρκικός Τύπος

Διήμερη επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορτασμών της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί φαίνεται πως έχει προκαλέσει ενόχληση στην Άγκυρα, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στον τουρκικό Τύπο.

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στο Καστελόριζο το πρωί της Κυριακής και παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων.

Παρότι υπήρχε ανησυχία για ενδεχόμενες τουρκικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της Προέδρου της Δημοκρατίας προς το Καστελόριζο, οι φόβοι αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στο λιμάνι του Καστελόριζου, ενώ θα καταθέσει και στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» στη Ρω.

Το απόγευμα, θα περιηγηθεί σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Στον αγιασμό του σχολείου τη Δευτέρα

Την Δευτέρα, η κ. Σακελλαροπούλου θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο σχολείο του νησιού και θα παραστεί στον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΠτΔ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Yeni Safak: Νέα βαριά πρόκληση από την Ελλάδα

Για «νέα βαριά πρόκληση από την Ελλάδα» κάνει λόγο η φιλοτουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως το Καστελόριζο είναι ένα νησί που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να πετάξει από πάνω στρατιωτικό αεροπλάνο.

πηγή https://www.cnn.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
×

Cart