Τρίγωνα πανοράματος, το πιο γνωστό παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης! Και όχι άδικα, αφού με τέτοια νοστιμιά, κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί!!!

Υλικά Συνταγής 1 πακέτο φύλλο κρούστας 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο Για το σιρόπι 350 γραμ. ζάχαρη 250 γραμ. νερό λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι Για την κρέμα βανίλιας 600 γραμ.…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρίγωνα πανοράματος, το πιο γνωστό παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης! Και όχι άδικα, αφού με τέτοια νοστιμιά, κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί!!!

Το ψωμί του παππού Τάσου

Χωρίς ζύμωμα! Εύκολα και γρήγορα! 600 γρ αλεύρι γοχ, 410 ml νερό σε θερμοκρασία 50°C, 12 γρ μαγιά στιγμής, 12 γρ αλάτι 600 g αλεύρι γοχ 410 ml νερό σε…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ψωμί του παππού Τάσου

Μπριζόλα στο τηγάνι…Έτοιμη σε 30΄λεπτά! Καμία άλλη σαν αυτή!

Η πιο μαλακή, η πιο ζουμερή, η πιο νόστιμη που φάγατε ποτέ! Συστατικά: 600 g μπριζόλες κόντρα ½ φλιτζάνι αλεύρι 2-3 αυγά 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο η ξερό 60 g…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπριζόλα στο τηγάνι…Έτοιμη σε 30΄λεπτά! Καμία άλλη σαν αυτή!

Φανταστική τούρτα μερέντα!

Υλικά Συνταγής Για το παντεσπάνι βανίλιας 4 μεγάλα αυγά 220 γραμ. ζάχαρη 220 γραμ. μαλακό βούτυρο 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γλ. μπέικινγκ πάουντερ 1κ.γλ. υγρή βανίλια…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φανταστική τούρτα μερέντα!

Αλμυρό κανταΐφι

Υλικά  30 κομματια περιπου 0.5 κιλο καταΐφι 250 γρ. κασερι 250 γρ. γκουντα 250 γρ. ρεγκατο 8 φετες ζαμπον 2 φετες μπεικον 1 βιταμ 1 κρεμα γαλακτος 550 γρ. γαλα 4 αυγα Εκτέλεση Χωριζω το καταιφι σε μικρα κομματια. Γινονται…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αλμυρό κανταΐφι

Γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Μέθοδος Εκτέλεσης Για τις μπριζόλες Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τα σκόρδα κομμένα…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Πατατοσαλάτα με σως μουστάρδας και λεμόνι

Υλικά Συνταγής 5 πατάτες προαιρετικά ένα κλαδί δενδρολίβανο ή θυμάρι μισό φλ. ελαιόλαδο 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα χυμός από ένα λεμόνι 1 κ.σ. κάπαρη λίγη ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πατατοσαλάτα με σως μουστάρδας και λεμόνι

Πλιγούρι με λαχανικά

Υλικά Συνταγής 2 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο 1 φλ. πλιγούρι 1 κολοκύθι τρυφερό ψιλοκομμένο (ή μια πιπεριά ψιλοκομμένη) 250 γραµ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 2½ φλ.…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πλιγούρι με λαχανικά

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά: 8 πιπεριές για γέμισμα 2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια 2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα για κάθε πιπεριά 2 κρεμμύδια ξερά 2 ώριμες ντομάτες 2 καρότα Μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι, λάδι Εκτέλεση: Σοτάρουμε…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

Υλικά: Για τη ζύμη: 3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο 2 κουταλιές του γλυκού μέλι 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν  πάουντερ Λίγο χλιαρό νερό για το…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

Δεν υπάρχουν άλλες αναρτήσεις

No more pages to load