ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΛΑΔΩΤΗ

Υλικά: ¾  φλιτζανιού ταχίνι 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΛΑΔΩΤΗ

Κοκκινιστές Σουπιές με Σπανάκι

800 γρ. – 1 κιλό σουπιές 60 – 75 γρ. ελαιόλαδο 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 180 γρ. πράσο (ψιλοκομμένο) 120 γρ. λευκό κρασί 2 – 3 φύλλα δάφνης 400 γρ.…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοκκινιστές Σουπιές με Σπανάκι

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά 1 κούπα (250 ml) ηλιέλαιο * 1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι 1 κούπα (230 γρ) ζάχαρη 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 κ.…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Εύκολα σουσαμένια κουλουράκια

Υλικά 250 γρ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) 2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη 2 φλ.του καφέ σπορέλαιο 2 φλ του καφέ ρετσίνα ή χυμό πορτοκάλι 2 φλ. του καφέ σουσάμι 1 φακελάκι baking powder αλεύρι για όλες…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εύκολα σουσαμένια κουλουράκια

Ψάρι με πράσα και μάραθο

Υλικά 600 γραμμ. ψάρι 400 γραμμ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 400 γραμμ. μάραθο 1/4 φλιτζ. τσαγ ελαιόλαδο 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο χυμό από ένα…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ψάρι με πράσα και μάραθο

Το Σαλέπι, η ιστορία του και η διατροφική αξία

Σαλέπι ονομάζεται το ποώδες φυτό Orchis mascula ή αλλιώς σερνικοβότανο, αλλά και το άλευρο που λαμβάνεται από τη συγκεκριμένη οικογένεια φυτών. Είναι γνωστό κυρίως στην Ανατολή και τη Νότια Ευρώπη για…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Σαλέπι, η ιστορία του και η διατροφική αξία

ΨΑΡΙΑ ΣΑΒΟΡ (ΜΑΡΙΝΑΤΑ)

  Υλικά: 1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες, σαφρίδια, λιθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.) 1/2 ποτήρι λάδι 1/4 του ποτηριού ξύδι (ή και λιγότερο αναλόγως με το πόσο αψύ είναι το ξύδι)…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΨΑΡΙΑ ΣΑΒΟΡ (ΜΑΡΙΝΑΤΑ)

Αγιορείτικη αλάδωτη φασολάδα με πορτοκάλι

Η φασολάδα, είναι αναμφίβολα  ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, όπως η σημερινή. Μάλιστα την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά, καθιερώθηκε ως το…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιορείτικη αλάδωτη φασολάδα με πορτοκάλι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά Συνταγής 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμ. 2 ξερά κρεμμύδια 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1 πρέζα κανέλα 1 πρέζα μπαχάρι 1 πρέζα γαρίφαλο 1 κούπα…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

«Μωσαϊκό» με μπανάνα: (νηστίσιμο)

Στο συγκεκριμένο γλυκό, το βούτυρο ή η μαργαρίνη και η σοκολάτα, που χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό μωσαϊκό, αντικαθίσταται από μια κρέμα με μπανάνες και κακάο. Επομένως, το γλύκισμα αυτό έχει πολύ…

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Μωσαϊκό» με μπανάνα: (νηστίσιμο)

Δεν υπάρχουν άλλες αναρτήσεις

No more pages to load