Σύμπτωση ή οργανωμένο σχέδιο η φωτιά στην Σάμο;

Όπως και στον αποδεδειγμένο εμπρησμό στην Μόρια έτσι και στην φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου υπάρχει ένα όμοιο στοιχείο πο ξεφεύγει από τα όρια της σύμπτωσης.

Την παραμονή της φωτιάς στην Σάμο υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Γερμανία υπερ των προσφύγων. Αν παρατηρήσει κάποιος και σε προηγούμενά μας άρθρα μπορεί εύκολα να διαπιστώσει τις σχέσεις πολλών μεταναστών με ΜΚΟ που εδρεύουν στην Γερμανία. Άλλωστε πολλά μέλη γερμανικών ΜΚΟ έχουν γνωστή δράση στην οργάνωση και άφιξη των προσφύγων στα νησιά.

Αρχικά λοιπόν είχαμε την διαμαρτυρία με τις καρέκλες μπροστά από το Reichstag, λίγες ώρες μετά κάηκε η Μόρια. Αντίστοιχα χθες είχαμε μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στα camp, και πάλι είχαμε φωτιά αυτή την φορά στο ΚΥΤ της Σάμου που ευτυχώς δεν είχε τις ίδιες διαστάσεις.

Άσχετα όμως από τις συμπτώσεις των γεγονότων και τις σχέσεις μεταξύ λαθρομεταναστών και ΜΚΟ με έδρα την Γερμανία εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, αφού οι πρόσφυγες θέλουν διαβατήρια να πάνε στην Γερμανία, αφού η Γερμανία θέλει οι λαθρομετανάστες να φύγουν απο την Ελλάδα και να πάνε εκεί γιατί παραμένουν ακόμη εδώ;

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp