Τα πιο γραφικά μοναστήρια της Ρωσίας

Οι Ιερές Μονές πάντα ήταν τόποι πνευματικής δύναμης και αριστουργήματα αρχιτεκτονικής. Θα σας δείξουμε τα δέκα ομορφότερα μοναστήρια που οπωσδήποτε αξίζει να επισκεφτείτε.

Μονή Νοβοντέβιτσι, χειμώνας, ηλιοβασίλεμα © sirer Μονή Νοβοντέβιτσι, χειμώνας, ηλιοβασίλεμα © sirer

«Περιουσία όλης της ανθρωπότητας» Το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι της Παναγίας του Σμολένσκ βρίσκεται στον ποταμό Μόσχοβα. Είναι το παλαιότερο γυναικείο μοναστήρι στη Μόσχα.

Ομιχλώδης Ιερουσαλήμ © Elvis Ομιχλώδης Ιερουσαλήμ © Elvis

Το μοναστήρι της Αναστάσεως Νέας Ιερουσαλήμ είναι ένα ανδρικό μοναστήρι στην πόλη Ίστρα, στην Περιφέρεια της Μόσχας. Το μοναστήρι σχεδιάστηκε ως αντίγραφο του Ναού της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.

Αυγή στη Λαύρα © Georgy Politsarnov (Prophotos.ru) Αυγή στη Λαύρα © Georgy Politsarnov (Prophotos.ru)

Η Αγία Τριάδα του Αγίου Σεργίου Λαύρας είναι η μεγαλύτερη ορθόδοξη ανδρική Σταυροπηγιακή Μονή στη Ρωσία. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Σέργκιεφ Ποσάντ, στην Περιφέρεια Μόσχας, στον ποταμό Κοντσουρά.

Χειμερινό απόβραδο © HRUL Χειμερινό απόβραδο © HRUL

Το μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Στορόζ είναι ορθόδοξο μοναστήρι της Μητρόπολης Μόσχας. Βρίσκεται στο βουνό Στορόζι, ανάμεσα στους ποταμούς Στορόζκα και Μόσχα, δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Ζβενιγκόροντα της Περιφέρειας Μόσχας.

Στο βραδινό φως © Άννα Κοστένκο (Kannap) Στο βραδινό φως © Άννα Κοστένκο (Kannap)

Το μοναστήρι του Αγίου Κυρίλλου-Μπελοζέρσκι είναι ανδρικό ορθόδοξο μοναστήρι στην όχθη της λίμνης Σίβερσκοε. Βρίσκεται στην πόλη Κυρίλλοβ στην Περιφέρεια Βόλογκντα.

Πάγος στον Βόλγα © lioudoff Πάγος στον Βόλγα © lioudoff

Η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σταρίτσκι είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της επαρχίας του Τβέρ, βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Βόλγα.

Χειμωνιάτικες ιστορίες © Vladimir Chuprikov Χειμωνιάτικες ιστορίες © Vladimir Chuprikov

Το Μοναστήρι Αγίου Νικολάου Μπελογκόρσκ βρίσκεται στην άκρη του όρους Μπέλαγια Γκορά, 120 χιλιόμετρα από την πόλη Πέρμ. Για την αυστηρότητα του το μοναστήρι αποκαλέστηκε Ουράλια Άθω.

Χειμερινό φθινόπωρο © Alexandr Bobretsov Χειμερινό φθινόπωρο © Alexandr Bobretsov

Η Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι ανδρικό μοναστήρι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και βρίσκεται στα νησιά Σολοβέτσκι στη Λευκή Θάλασσα. Είναι ένα από τα πιο απρόσιτα μοναστήρια στη Ρωσία. Η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη: από τέλη Μαΐου έως μέσα Οκτωβρίου.

Νύχτα στο μοναστήρι © Kirill Uyutnov Νύχτα στο μοναστήρι © Kirill Uyutnov

Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και οσίου Τρύφωνα Πέτσενγκσκι βρίσκεται στο χωριό Λούοσταρι, στο Πέτσενγκσκι. Για πολύ καιρό ήταν το βορειότερο μοναστήρι στον κόσμο. Είναι το παλαιότερο μοναστήρι στη χερσόνησο Κόλα.

Μοναστήρι © VictorPodolyak Μοναστήρι © VictorPodolyak

Η Μονή Οσίου Νείλου Στολόμπενσκι βρίσκεται στο νησί Στολόμπνι και εν μέρει στη χερσόνησο Σβέτλιτσα, εννέα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Οστασκόβ, στη λίμνη Σέλιγκερ.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp