Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τις εκκλησίες – Η επικοινωνία του Κούλη με τον Αρχιεπ. Αθηνών

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις Εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις  τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως διευκρίνισε σήμερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος. Μιλώντας σε καθεστωτικό κανάλι, ο Πέτσας ειδικά για τις Εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

Όσο αφορά στη μετακίνηση με sms ο Σ.Πέτσας τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου και θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού. Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο καθεστωτικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι, επίκειται επικοινωνία του Κούλη Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του πρωθυπουργού με τον πρώην Θηβών Ιερώνυμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία επιθυμεί να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς στις 14 Δεκεμβρίου και τουλάχιστον έως την εορτή των Φώτων, δηλαδή να μην δοθεί άλλη χρονική παράταση, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει ακόμα μία εβδομάδα παράταση έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των πιστών που θα επιτρέπει το καθεστώς των νεοταξιτών να παρευρίσκονται στους ναούς θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η συνεδρίαση της Συνόδου του Ιερωνύμου, ενδεχομένως εντός της επομένης εβδομάδας, η οποία θα τοποθετηθεί επί των εξελίξεων
«Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα, αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούμε» είπε από την πλευρά του ο καθεστωτικός πρωθυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση ενώ διέταξε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp