Το ρήγμα που προκάλεσε ο Αντώναρος” βουλιάζει” την κυβέρνηση;

Οι δηλώσεις προ ολίγων ημερών του κ.Ευάγγελου Αντώναρου προκάλεσαν τριγμούς στην κυβέρνηση και “ξύπνησε” ρήγματα στην Ν.Δ. που τα ελληνοτουρκικά τα είχαν σε λίθαργο.Η οικονομική καταιγίδα που έρχεται από το φθινόπωρο είναι προ των πυλών και πλεον οι διαφωνούντες με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα της πανδημίας τείνουν να δικαιωθούν.

Ο κ.Αντώναρος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο,οι σχέση του με τον κ.Καραμανλή είναι γνωστή και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι είναι η φωνή του πρώην πρωθυπουργού.Η αντίδρασή του για τις δηλώσεις Χαρδαλιά είναι αντίδραση για την όλη εν γένει στάση του όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.Είναι αντίδραση προς τον κ. Μητσοτάκη τόσο για τις επιλογές του όσο και που συνεχίζει να τις στηρίζει.Είναι αντίδραση στην προσπάθεια μεταμόρφωσης του κόμματος της Ν.Δ. από τον κ. Μητσοτάκη καθώς η συμμετοχή ανθρώπων στην λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος εκτός “κόμματος” όσο περνάει ο καιρός γίνεται και μεγαλύτερη.Η “Σαμαρική” πλευρά είναι παραγκωνισμένη ενώ η ‘Καραμανλική” τείνει προς εξαφάνιση.

Όλοι πίστευαν με τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού το κλίμα θα άλλαζε,αλλά ο πρωθυπουργός έκανε ανασχηματισμό χωρίς να αλλάξει πρόσωπα,κάτι πρωτοφανές.Έχει δείξει τις προθέσεις του στα στελέχη της παράταξής του και συνεχίζει απτόητος στις θέσεις του όμως πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού.

Ούτε το κύμα της ανεργίας μπορεί να κρύψει,ούτε το κλείσιμο πολλών καταστημάτων μπορεί να σταματήσει και όσο να προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να ωραιοποιήσουν μία κατάσταση δεν το καταφέρνουν.Οι δηλώσεις Αντώναρου έγιναν επίσης σε ένα κομβικό χρονικά σημείο καθώς πλησιάζει σε λίγες μέρες η ομιλία του πρωθυπουργού σε μια ΔΕΘ που ο ίδιος έκλεισε.

Θα πάει σε μια συμπρωτεύουσα οικονομικά χτυπημένη,σίγουρα δεν θα περπατήσει σε δρόμους όπως η Εγνατία που το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο.Η ανεργία χτύπησε κόκκινο και ο ίδιος με την κίνηση του κλεισίματος της ΔΕΘ θα την βυθίσει ακόμη περισσότερο.

Οι τριγμοί στην Ν.Δ. για τους χειρισμούς της κυβέρνησης είναι υπαρκτοί και δεν αποκλείεται το φθινόπωρο ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας θα ενταθούν ή όχι και τότε ίσως διαπιστώσουμε ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά από μεγάλες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.Αυτό ίσως φανερώνει και το tweet του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου

Evangelos Α. Antonaros
@EvangAntonaros
Αποκαλεί Ελληνας υφυπουργός (Χαρδαλιας κατά τ iefimerida.gr) την Ελλάδα “χώρα της φήμης και των fake news” κ δεν τν έχει πάρει κανείς με τις πέτρες. Ούτε τα ΜΜΕ,ούτε το πολιτικό σύστηνα, ούτε ο Πρωθυπουργός που τον ανέσυρε απο την αφάνεια. Ντροπή σου, συστηματικέ ψεύτη!

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp