Τρία χρόνια άρρωστος ή τρεις ώρες στην κόλαση;

Στη Ρωσική Σκήτη του Αγίου Ανδρέα των Καριών, το λεγόμενο Σεράι, στις αρχές του 20ου αιώνος συνέβη το εξής γεγονός.

Ένας Ρώσος μοναχός της Σκήτης αρρώστησε βαριά και με δριμύτατους πόνους στο κρεβάτι, παρακαλούσε τον Θεό να τον θεραπεύση. Τότε παρουσιάστηκε μπροστά του ένας Άγγελος και του είπε.

Τι προτιμάς γέροντα; Να μείνεις τρία χρόνια σ’ αυτό το κρεβάτι ταλαιπωρούμενος από την ασθένειά σου ή να μείνεις τρείς ώρες στην κόλαση και μετά να γίνεις καλά;

Ο άρρωστος, αφού σκέφθηκε αρκετά, του είπε:

Προτιμώ για τρείς ώρες να πάω στην κόλαση.

Τον πήρε λοιπόν ξαφνικά ο Άγγελος και τον έφερε με την ψυχή του στην κόλαση και βρέθηκε μέσα στα τρομερά κολαστήρια, όπου οι αμετανόητοι  αμαρτωλοί υπέφεραν, χωρίς να μπορούν να ζητήσουν από κάπου μια βοήθεια.

Μαζί τους εβασανίζετο και ο μοναχός αυτός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή άρχισε να ζητά την θεία βοήθεια και την επίσκεψι του Αγγέλου.

Έστειλε λοιπόν ο Θεός τον Άγγελό Του και τον ρώτησε.

Τι έχεις γέροντα και με φωνάζεις; Δεν κάναμε συμφωνία να μείνεις εδώ τρεις ώρες;

Επέρασαν τρακόσια και πλέον χρόνια που βρίσκομε εδώ μέσα στα φρικτά και ανυπόφορα βασανιστήρια, είναι καιρός πλέον να με βγάλετε από εδώ.

Αδελφέ, δεν πέρασε ακόμη ούτε μισή ώρα και πως εσύ λέγεις ότι πέρασαν τρακόσια χρόνια;

Σε παρακαλώ, είπε ο Μοναχός στον Άγγελο, πήγαινέ με  καλλίτερα στο κρεβάτι του πόνου τρία χρόνια, παρά να βασανίζομαι εδώ τρείς ώρες.

Πράγματι τον έφερε ο Άγγελος πάλι στον κόσμο και αφού έμεινε ακόμα λίγο καιρό στο κρεβάτι του άρρωστος, τον ανάπαυσε στην Βασιλεία των Ουρανών.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp