Τσουρέκι άλαδο με ταχίνι και πορτοκάλι

Υλικά

 10 τσουρεκάκια ή ένα μεγάλο
  1. 500 γρ. αλεύρι
  2. 100-165 γρ. ζάχαρη
  3. 125 ml ταχίνι
  4. 15 γρ. ξερή μαγιά
  5. 50 ml χλιαρό νερό
  6. 100 ml χυμό πορτοκαλιού στους 40 C
  7. μαχλέπι, κακουλέ
  8. λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα υγρά υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και έπειτα τα υπόλοιπα.

  2. Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα του ζυμώματος.

  3. Παρακολουθούμε τη ζύμη αν θέλει επιπλέον υγρό και συμπληρώνουμε με νερό ή χυμό.

  4. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε όπως θέλουμε ένα τσουρέκι ή τσουρεκάκια και βάζουμε μαρμελάδα αν θέλουμε.

  5. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή καστανή ζάχαρη.

  6. Αφήνουμε να φουσκώσουν καμιά ώρα.

  7. Ψήνουμε στους 180C για 20΄τα τουρεκάκια ή 30-35΄το τσουρέκι.

  8. Αν θέλουμε, γλασάρουμε με λευκό ή γλάσο κουβερτούρας και χρωματιστή τρούφα

    πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp