Υλικά
10 τσουρεκάκια ή ένα μεγάλο
- 500 γρ. αλεύρι
- 100-165 γρ. ζάχαρη
- 125 ml ταχίνι
- 15 γρ. ξερή μαγιά
- 50 ml χλιαρό νερό
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού στους 40 C
- μαχλέπι, κακουλέ
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υγρά υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και έπειτα τα υπόλοιπα.
Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα του ζυμώματος.
Παρακολουθούμε τη ζύμη αν θέλει επιπλέον υγρό και συμπληρώνουμε με νερό ή χυμό.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε όπως θέλουμε ένα τσουρέκι ή τσουρεκάκια και βάζουμε μαρμελάδα αν θέλουμε.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή καστανή ζάχαρη.
Αφήνουμε να φουσκώσουν καμιά ώρα.
Ψήνουμε στους 180C για 20΄τα τουρεκάκια ή 30-35΄το τσουρέκι.
Αν θέλουμε, γλασάρουμε με λευκό ή γλάσο κουβερτούρας και χρωματιστή τρούφα