Χταπόδι με Ούζο

Συστατικά

  • 1 kg. χταπόδι
  • 1 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. μπαχάρι
  • 1 κ. γλ. πράσινο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. θυμάρι
  • 1 κ. γλ. μαντζουράνα
  • 1 κ. γλ. δεντρολίβανο
  • 100 ml. ούζο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Οδηγίες

  1. Σε μια μικρή γάστρα τοποθετούμε το χταπόδι και πασπαλίζουμε με όλα τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Ούζο και ψήνουμε για 60΄ λεπτά στον φούρνο και στους 160ο C, ώστε να μείνει με ελάχιστη σάλτσα, πηχτή και παχύρρευστη. Αν έχει στεγνώσει εντελώς αφού το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε λίγο νερό.

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp