• Ασάλευτο-θεμέλιο
    Ασάλευτο θεμέλιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Πρόλογος και επιμέλεια: Κώστας Σαρδελής Αριθμός σελίδων 152 Διαστάσεις 21x14...
  • PD.978-619-5197-61-2
    Όταν ο ουρανός συνάντησε τη γη
    Η ζωή και το έργο της Γερόντισσας Γαβριηλίας, κατά κόσμον Αυρηλίας Παπαγιάννη Συγγραφέας: Σοφία Κιόρογλου...

10 εύκολοι τρόποι να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αβγά

Κάθε Πάσχα το έθιμο θέλει να βάφουμε αβγά και κάθε χρόνο, φτιάχνουμε πολλά περισσότερα από όσα πρόκειται να τσουγκρίσουμε το Μεγάλο Σάββατο ή την Κυριακή του Πάσχα. Βρήκαμε νόστιμους τρόπους να τα αξιοποιήσουμε, για να μην πάει κανένα χαμένο.

Τα προσθέτουμε σε σαλάτες

Ρυζοσαλάτα με αβγά
Οι σαλάτες είναι η πιο προφανής επιλογή για να προσθέσουμε βραστά αβγά. Πέρα από τις πράσινες σαλάτες του γιορτινού τραπεζιού όμως, μπαίνουν και σε μια χορταστική ρυζοσαλάτα.

Πασχαλινή αβγοσαλάτα
Αυτή την αβγοσαλάτα τη φτιάχνουμε κάθε Πάσχα και είναι υπέροχη! Συνοδεύει ωραία το αρνί στο γιορτινό τραπέζι, αλλά τη φτιάχνετε και τις επόμενες μέρες και γίνεται γέμιση για νόστιμα σάντουιτς.

Φτιάχνουμε μαζί τους νόστιμα ορεκτικά

Αβγά γεμιστά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια
Ένα από τα πιο δημιουργικά ορεκτικά, που ταιριάζει γάντι στα γιορτινά τραπέζια. Ο συνδυασμός κρόκου με απάκι και μυρωδικά δίνει στην κρέμα υπέροχη γεύση.

Αβγά με ζαμπόν γκρατινέ στο φούρνο
Αβγά, ζαμπόν, κρεμμυδάκι φρέσκο και μια μπεσαμέλ είναι τα μόνο που ζητάει αυτό το ορεκτικό, που κλέβει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

 

Βραστά αβγά παναρισμένα με κιμά από λουκάνικο
Αυτό το ορεκτικό θυμίζει τα σκωτσέζικα αβγά, που παραδοσιακά πανάρονται με κιμά, αλλά γίνονται ακόμη πιο εύκολα αφού εδώ χρησιμοποιούμε κιμά από λουκάνικο. Τα σερβίρουμε ως έχουν ή παρέα με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.

Αλλά και κυρίως πιάτα

Κάρι με τα αβγά του Πάσχα
Ποιος είπε ότι τα βραστά αβγά δεν μπορούν να γίνουν από μόνα τους ένα χορταστικό κυρίως πιάτο; Μαζί τους, για παράδειγμα, φτιάχνουμε ένα αρωματικό κάρι.

Ρολό με κιμά ανάμικτο, λαχανικά και βρασμένα αβγά
Το ρολό κιμά γεμιστό με βρασμένα αβγά είναι από τις πιο κλασικές συνταγές, που ταιριάζει τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι. Τώρα που έχουμε τόσα βραστά αβγά διαθέσιμα, είναι κρίμα να μην το φτιάξουμε.

Τα προσθέτουμε ως γέμιση σε πίτες

Πασχαλινή χορτόπιτα με βραστά αβγά
Αυτή η πίτα αποδεικνύει με τον πιο νόστιμο τρόπο ότι τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε καν τα βραστά αβγά!

Muffins με πασχαλινά αβγά έκπληξη
Απολαυστικά, αλμυρά muffins που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι και ωραίο σνακ, για ανάμεσα στα γεύματα.

Αβγόπιτα με βραστά αβγά, μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού
Μία ακόμη πίτα που στη γέμιση της μπορούμε να προσθέσουμε βραστά αβγά, που συνδυάζονται άψογα με τα μανιτάρια και τα τυριά. Η επικάλυψη της γίνεται με μια φίνα σάλτσα από γιαούρτι.

 

πηγή