Η στρατιωτική σχολή ευελπίδων δημιούργησε μεταπτυχιακο πρόγραμμα

Νέα δεδομένα στην ανώτατη εκπαίδευση θέτει η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ξεκινώντας το πρώτο αυτοδύναμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Η λειτουργία, για πρώτη φορά, Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών τέτοιου περιεχομένου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων καθιστά το όλο εγχείρημα εξαιρετικής σημασίας για τη χώρα, αφού πρόκειται για Πρόγραμμα με καινοτόμες γνωστικές κατευθύνσεις οι οποίες αναμένεται να παράγουν υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό.
Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2020 ξεκινά το νέο υψηλού επιπέδου Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) του Τμήματος Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.), στο θεματικό αντικείμενο “Κρυπτογραφία, Ασφάλεια και Συστήματα Πληροφοριών (Master on Cryptography, Security and Information Systems)”.
Ο κύκλος σπουδών πλήρους φοίτησης είναι διετής και η επιτυχής παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις ακόλουθες τρεις βασικές κατευθύνσεις:
α. Κρυπτογραφία και Κυβερνοασφάλεια, με ειδίκευση στην Κρυπτογραφία ή την Κυβερνοασφάλεια
β. Πληροφορικό Πόλεμο, με ειδίκευση στα Συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου ή τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο
γ. Γεωπληροφοριακά Συστήματα, με ειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ή τις Εφαρμογές Γεωπληροφοριών.
Ιδιαιτέρως κατά το πρώτο Εξάμηνο θα προσφέρονται μαθήματα αποκλειστικά προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, ενώ κατά το δεύτερο Εξάμηνο θα διδάσκονται μαθήματα κορμού κοινά και στις τρεις κατευθύνσεις. Το τρίτο Εξάμηνο θα περιλαμβάνει μαθήματα κατεύθυνσης και μαθήματα ειδίκευσης, ενώ το τελευταίο Εξάμηνο θα είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής από κοινού με την παρακολούθηση δύο κατ’ επιλογή μαθημάτων ειδίκευσης.
Το Πρόγραμμα δημιουργεί τις δέουσες και αναγκαίες προϋποθέσεις για διεξαγωγή συγκροτημένης έρευνας σε σύγχρονες περιοχές ενδιαφέροντος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Α.Ε.Ι. όσο και των μεγάλων Επιχειρήσεων και Οργανισμών της χώρας. Επιπλέον, εξοικονομεί χρήματα που θα δίνονταν για μεταπτυχιακές σπουδές Ελλήνων Αξιωματικών στο Εξωτερικό, αποδίδοντας χρήματα στον προϋπολογισμό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, και προβάλλοντας τη χώρα διεθνώς, ενώ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για αρκετούς Έλληνες επιστήμονες, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Οι τρεις κατευθύνσεις του Προγράμματος απευθύνονται τόσο σε Αξιωματικούς όλων των ειδικοτήτων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε αποφοίτους ΑΕΙ που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία σε κρίσιμης σημασίας αντικείμενα αποκτώντας ένα ισχυρό τίτλο σπουδών με το κύρος που δίνει σε παρόμοιες σπουδές ένα Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, ενώ η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και προβλέπεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με την υποστήριξη των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών για ειδικές κατηγορίες φοιτητών.
Η σχετική πρόσκληση, για υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων, έχει καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων την Παρασκευή 25η Σεπτεμβρίου 2020. Οι εγγραφές των επιλεγέντων θα γίνεται από τη Δευτέρα 12η έως την Παρασκευή 16η Οκτωβρίου 2020, ενώ η έναρξη των μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19η Οκτωβρίου 2020 και το πέρας του την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.
Οι αιτήσεις, τα έντυπα, οι σχετικές οδηγίες, η λίστα των διδασκόμενων μαθημάτων και κάθε σχετική πληροφορία για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

http://master.sse.gr/