• PD.978-618-5197-85-8
    Λέγε μου την ευχή
    Συγγραφέας: Μαρία Κοντούλη, PSY. D. Κλινικός ψυχολόγος Διαστάσεις: 20x28 Σελίδες: 16 Το βιβλίο "Λέγε...
  • CO.7881559
    Σημαία Κύπρου
    Σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές

Παπα-Γιάννης Καλαΐδης: “Οι βάρβαροι Τούρκοι πεντακόσια χρόνια δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους και τώρα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα μας αλλαξοπιστήσουν”

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας – οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι – μας πρόδωσαν και μας κατέστρεψαν. Εξαιτίας τους χάσαμε την Πόλη, αλλά και τη Μ. Ασία. Εξαιτίας τους είχαμε τουρκοκρατία για πεντακόσια χρόνια.Αλλά αντέξαμε κι ο λαός έμεινε πιστός στη ρωμιοσύνη και την ορθοδοξία και τα κρυφά σχολεία, όπου τα ελληνόπουλα διδάσκονταν τα γράμματα από το ψαλτήρι κι άλλα ιερά βιβλία. Μας κατατρέχουν και μας φθονούν, γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν, πως ένα μικρό κράτος έχει τόση χάρη από το Θεό. Αυτοί μπορεί να έχουν τη δύναμη και τα όπλα, εμείς έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό.

Τους δώσαμε τον πολιτισμό.

Οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν προφήτες για τον ερχομό του Χριστού μας. Το Άγιο Πνεύμα διαλέγει την ελληνική γλώσσα για τη διάδοση της χριστιανικής θρησκείας. Τα Ευαγγέλια γράφονται στα ελληνικά. Το Άγιο Φως πηγαίνει μόνο σε Έλληνα Πατριάρχη καθώς όταν το προσπάθησαν οι Παπικοί (Σταυροφόροι) και οι Αρμένηδες, τότε έσπασε την κολώνα της εισόδου του Παναγίου Τάφου και βγήκε στον Έλληνα Πατριάρχη που ήταν απ’ έξω. Τα περισσότερα Πανάγια προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα είναι ελληνικά.

Τα θαυμαστά αυτά τους ταράζουν και θέλουν να μας χτυπήσουν, να μην έχουμε ούτε θρησκεία ούτε γλώσσα ούτε πατρίδα. Θέλουν να αφαιρέσουν από τις ταυτότητές μας το Έλληνας Χριστιανός. Η ταυτότητα δεν είναι απλό έγγραφο αλλά είναι ο ίδιος μας ο εαυτός μας. Ομολογούμε την πίστη μας όταν ζητάμε να αναγράφεται. Και δεν μπορούν με το ζόρι να μας το αφαιρέσουν γιατί αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά δικτατορία. Ας ζητήσουν προαιρετικά κάποιος να αφαιρέσει το θρήσκευμα από την ταυτότητά του αν θέλει και όχι αποφασίζοντας για όλους. Δυστυχώς, μας κυβερνάει Εβραίος αλλά και οι ξένοι. Η Εκκλησία που ξεσήκωσε τρία εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους έπρεπε να το απαιτήσει, έτσι ώστε όποιος θέλει να αναγράψει το Χριστιανός Ορθόδοξος (Χ.Ο.) στην ταυτότητά του κι έχω μια πίκρα γι’ αυτό το θέμα όσον αφορά τη στάση των αρμοδίων.

Δηλαδή οι βάρβαροι Τούρκοι πεντακόσια χρόνια δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους και τώρα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα μας αλλαξοπιστήσουν. Εγώ υπηρέτησα σαράντα μήνες στο στρατό σε περίοδο πολέμου και πονάω για την πατρίδα όπως πονάω και για την Ορθοδοξία. Δεν τους εκλέγει ο κόσμος για να κάνουν ό,τι θέλουν αλλά ό,τι θέλει ο Λαός. Δε μας σώζουν τα κόμματα αλλά η πίστη μας στο Θεό και στην πατρίδα. Να κάνουμε προσευχή με πίστη και αγάπη ώστε να φωτίσει ο Θεός τους κυβερνώντες, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Πατριάρχη κι όλους για να κάνουν ό,τι καλύτερο για το έθνος και την πίστη μας.

Πηγή : «ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ (ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ), (1925-2009), Σελ. 140-141

https://yiorgosthalassis.blogspot.com