ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ!

Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης
Όπως  το  γήρας, έτσι και ο χειμών δεν έρχεται μόνος, συνοδεύεται από διάφορα προβλήματα: την ακρίβεια στην θέρμανση, την αναζήτηση εργασίας, την μείωση των περιπάτων και γενικότερα της σωματικής κίνησης, το κλείσιμο στο σπίτι, κλπ. Σαν να μην έφθαναν όμως όλα αυτά, κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να μην αφήσουν ήσυχο τον πολίτη αυτής χώρας, αλλά επιθυμούν με κάθε τρόπο να μεταβάλλουν το περιεχόμενο των ασυνείδητων παραστάσεων του, με νέες προσλαμβάνουσες παραστάσεις(= παραστάσεις, που υπάρχουν στη συνείδηση και που βοηθούν στην πρόσληψη νέων ανάλογων παραστάσεων ). Με απλά λόγια, προσπαθούν να εγγράψουν, να αποτυπώσουν στην ασυνείδητη σφαίρα των τηλεθεατών, τα μοντέλα ζωής, συμπεριφοράς και αντιδράσεων του παρακμιακού ήθους, έτσι ώστε όταν μετά θα τα συναντούν μέσα στην πραγματική κοινωνική ζωή να τα αισθάνονται  οικεία.
Κουρασμένος λοιπόν ο πολίτης, τις χειμωνιάτικες βραδιές επιστρέφει στο σπίτι του, και η πιο εύκολη διασκέδαση που έχει εκείνη την στιγμή είναι η τηλεόραση. Κάθεται στην πολυθρόνα του, την ανοίγει, και αρχίζει το πρόγραμμα, ή αλλιώς, η ”ακτινοβόληση” των νοητικών και ψυχολογικών μορφών-παραστάσεων του συστήματος.

Σατυρικοί-σάτυροι, θα προσπαθούν να σας κάνουν να γελάσετε, μεταφέροντας προς τα έξω τον γελοίο και χυδαίο εσωτερικό τους κόσμο. Τις διάφορες ηλιθιότητες που θα σκαρφίζονται για να σας προκαλούν το χαχανητό, θα τις ονομάζουν ”Αριστοφανικές”, έτσι ώστε η χαζομάρα να έχει και ένα περιτύλιγμα κουλτούρας.

Μετά, έχουν σειρά τα καθημερινά σήριαλ, τα οποία θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας πείσουν, ότι μία οικογένεια είναι μοντέρνα, μόνον εάν ανάμεσα στα μέλη της υπάρχουν και άτομα “εναλλακτικής σεξουαλικότητας” και μόνο αν το παιδί είναι “απελευθερωμένο” βρίζοντας τον πατέρα του …
Πιο αργά να και οι πολιτικές συζητήσεις: θα παρελαύνουν διάφοροι ”σωτήρες” οι οποίοι μετά μανίας θα  θέλουν να ”σώσουν” όλους εσάς. Τόσοι ”σωτήρες” δεν είχαν εμφανιστεί ούτε στην Ιουδαία στην προ Χριστού εποχή. Αυτοί οι ”σωτήρες” λοιπόν, θα θέτουν πολύ σημαντικά ερωτήματα: το φίδι γέννησε το αυγό ή το αυγό το φίδι; Είναι σωστό να λέμε «νίκας τοις Βασιλεύσι» ή «νίκας τοις ευσεβέσι»;  Θα συνεργαστεί  ο  ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο  και το ΠΑΣΟΚ με τον εαυτό του; Πως θα αναπτυχθεί η …ανάπτυξη; Και θα συνεχίζουν έτσι μέχρι αργά το βράδυ.

Ξέχασα, έχουμε και τα δελτία ειδήσεων: εκεί θα ακούσετε και θα μάθετε, ότι το στήθος της Lady Gaga μεγάλωσε κατά πέντε εκατοστά, για αόριστες καταγγελίες για βιοπραγίες κατά των μεταναστών από ‘ακροδεξιούς’, την αστυνομία, το στρατό, τους ενδογήινους και ποιός ξέρει τι άλλο. Εγκλήματα τα οποία κάποιος, κάπου εφήυρε ή υπερδιόγκωσε, δεν έχουν θύτες και θύματα, αλλά έχουν δημοσιότητα. Ο εκάστοτε συμπαθής μετανάστης που ξυλοφορτώθηκε από τους ομόφυλους του έχει τη δική του ώρα στα δελτιά, όπου μπορεί να υποστηρίξει ότι οι καρπαζιές που έφαγε από τους δικούς του ήταν στην πραγματικότητα ρατσιστική επίθεση από ‘τραμπούκους’ (οι οποίοι πάντα είναι μαυροφορεμένοι και φωνάζουν, σύμφωνα με το θύμα, “αίμα τιμή χρυσή αυγή” και ενίοτε αφήνουν και κάρτες με το όνομα και τη διεύθυνση τους) και να δρέψει τους καρπούς από το ελληνικό κράτος και τις ΜΚΟ.
Εκει θα ακούσετε και αναλύσεις επί αναλύσεων και για το πλέον ασήμαντο θέμα. Τι είπε ο τάδε υφυπουργός για το τάδε θέμα που όμως ο υπουργός το διέψευσε, αλλά ‘πηγαδάκια’ εντός του υπουργείου βεβαιώνουν πως η δήλωση έγινε, αλλά τελικά δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις, όμως κάποιοι στα τηλεπαράθυρα έχουν άλλη άποψη και θα πρέπει να σας την πουν. Φωστήρες των οικονομικών (από αυτούς που σώζουν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια) θα σας αναλύσουν για το αν μια μείωση 0.2% στην ανεργία ενδέχεται να επιδράσει αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα και το πως θα αντιδράσουν οι αγορές.

Τα δελτία δεν υπάρχουν για να σας ενημερώνουν, υπάρχουν για να σας αποβλακώνουν κατακλύζοντας σας με απίθανες πληροφορίες ώστε να μην σκέφτεστε και για να σας διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα περνώντας τη μέσα από τα φίλτρα του συστήματος.
Και για τους άνεργους και τις νοικοκυρές υπάρχει πάντα και η πρωινή ζώνη: όπου γηρασμένες και νεότερες, παραμορφωμένες από τη συλικόνη, τηλεπαρουσιάστριες προσκαλούν άλλες παραμορφωμένες από τη συλικόνη ηθοποιούς, σταρλετίτσες, εκκολαπτόμενες και εν ενεργεία βίζιτες, τραγουδίστριες κλπ για να συζητήσουν τα σεξουαλικά τους μπροστά στο φακό.

Βάλτε ένα τέλος σε όλα αυτά! Σώστε την αξιοπρέπεια σας!  

Υπάρχουν άλλοι τρόποι γρήγορης και άμεσης διασκέδασης:
Α)Αν διαθέτετε  την οικονομική ευχέρεια βάλτε συνδρομητική τηλεόραση.
Β)Μπορείτε επίσης να προμηθεύεστε  ταινίες,  είτε νοικιάζοντας  τες είτε κατεβάζοντας τες από το διαδίκτυο. Προτιμήστε ταινίες και σειρές από τις δεκαετίες του 50 και του 60, όταν η παρακμή, οι ψυχικά άρρωστοι και οι πάσεις φύσεως παλαβοί κρατιούνταν ακόμα εκτός μικρής και μεγάλης οθόνης. Αρκετές από αυτές είναι και στο youtube ελεύθερα διαθέσιμες από τις ίδιες τις εταιρίες και τα δίκτυα που τις παρήγαγαν.
Γ) Καλέστε φίλους στο σπίτι να τα πείτε.
Δ) Υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιτραπέζιων παιχνιδιών για όλα τα γούστα, όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, από τη Μονόπολη μέχρι ιδιαίτερα πολύπλοκα παιχνίδια στρατηγικής και διπλωματίας (π.χ. 123) τα οποία μπορείτε να παίξετε με τους φίλους σας. Θα σας διδάξουν ιστορία, πολιτική, αγγλικά (ή κάποια άλλη γλώσσα) και θα οξύνουν την κρίση και τη σκέψη σας.
Δ) Το καλύτερο από όλα: μην κλείνεστε μέσα.
Όσον αφορά τα παιδιά σας, ούτε για αστείο μην τα αφήνετε μπροστά στην τηλεόραση, εάν δεν μπορείτε να τα πείσετε να βρουν άλλα χόμπι, καλύτερα να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή. Είναι πολύ προτιμότερο από το να διαστρέφεται το μυαλό του και η συνείδηση του βλέποντας σύγχρονα σήριαλ και ειδικά της ελληνικής τηλεόρασης.
Δυστυχώς εκεί  έχουμε φθάσει, και τα χειρότερα έπονται…
Πολιτισμός,  Ήθος,  Ουσία : τρείς  έννοιες  που  χάνονται  από  τον τόπο  που  τις  γέννησε.