Η Ελλάδα “ματώνει” και η Γκρέτα βρήκε αφορμή να “παίξει” με τον πόνο του Έλληνα.

Γέμισε με αναρτήσεις στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλοντας τις φωτιές της χώρα μας.

Χτες έκανε retweet το βίντεο του meteo.gr και ένα ακόμα που δείχνει τις φωτιές στην Ελλάδα:

Ο Αθανάσιος Νένες είναι Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Georgia των ΗΠΑ. Είναι επίσης, επισκέπτης Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ συνεργάζεται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής της Πάτρας. Κι έτσι εκ του μακρόθεν, ξέρει καλά ο κος Νενές ότι οι φωτιές στην Ελλάδα είναι «κλιματική κρίση»  κι όχι εμπρησμός. Μάλιστα.

Βρήκε ακόμα η Γκρέτα και κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τον καύσωνα της Ελλάδας, ο χειρότερος των τελευταίων 30 ετών, έβαλε κι από αυτά.

Πυρκαγιές, πλημμύρες, ξηρασίες, καύσωνας και άλλες (μη) φυσικές καταστροφές μαίνονται σε όλο τον κόσμο. Πολλοί τώρα αναρωτιούνται “Τι θα χρειαστεί για να δράσουν τα άτομα με εξουσία;”. Λοιπόν, θα χρειαστούν πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα θα χρειαστούν: μαζική πίεση από τα μέσα ενημέρωσης και τεράστια πίεση από το κοινό, γράφει στο facebook & twitter, κι εμένα… ήδη μου ανέβηκε η πίεση! Γιατί όπως αναφέρει σε άλλο ποστ, όλα όσα γίνονται (δηλαδή κάτω από τον παγκόσμιο οικοφασισμό που βιώνουμε) απλά για την Γκρέτα… ΔΕΝ είναι αρκετά!

πηγή