Απόγονοι του Γκέμπελς οι ιδιοκτήτες της BMW και των LIDL

Το όνομα της οικογένειας Κουάντ (Quandt), μέτοχοι της BMW και των σούπερ μάρκετ Lidl (μεταξύ άλλων) έρχεται πρώτο στη λίστα με τις πλουσιότερες οικογένειες της Γερμανίας, με περιουσία ύψους 31 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κι αν το Κουάντ δεν σας λέει τίποτα, το Γκέμπελς σίγουρα ακούγεται γνωστότερο…

Η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας σήμερα είναι απόγονοι του θετού γιου του βασιλιά της προπάγανδας, Γιόζεφ ΓκέμπελςΧάραλντ Κουάντ. Η μητέρα του, Μάγδα Γκέμπελς (μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες των Ναζί), λίγο πριν αυτοκτονήσει του έγραφε: «Θα είσαι πια ο μοναδικός που θα συνεχίσει την παράδοση της οικογένειάς μας…».

Απόγονοι του Γκέμπελς η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας
Ο Γιόζεφ και η Μάγδα Γκέμπελς με τα έξι παιδιά τους και τον γιο της Μάγδα, Χάραλντ Κουάντ

Οι σημερινές κληρονόμοι

Ο Χάραλντ Κουάντ ήταν γιος της Μάγδα Γκέμπελς από τον πρώτο γάμο της με τον Γκάντερ Κουάντ το 1921. Το 1929 η Μάγδα εγκατέλειψε τον άντρα της και δύο χρόνια μετά παντρεύτηκε τον στενό συνεργάτη του Χίτλερ. Ο γιος της, Χάραλντ, έζησε μαζί της και με τον Γκέμπελς μέχρι που έκλεισε τα 18 και κατετάγη στον γερμανικό στρατό.

Αργότερα συνελήφθη στη Βεγγάζη και μεταφέρθηκε σε βρετανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, όπου και τον βρήκε το αποχαιρετιστήριο γράμμα της μητέρας του. Γράμμα, το οποίο η Μάγδα Γκέμπελς έγραψε λίγο πριν αυτή κι ο Γκέμπελς δηλητηριάσουν τα έξι παιδιά τους με κάψουλες κυανίου κι αυτοκτονήσουν κι οι ίδιοι -ενώ οι δυνάμεις των Σοβιετικών τους πλησίαζαν…

Οπως αναφέρουν οι Times, αργότερα ο Χάραλντ και ο ετεροθαλής αδερφός του, Χέρμπερτ κληρονόμησαν μια μεγάλη περιουσία, που φτιάχτηκε κυρίως από την παραγωγή όπλων για τους Ναζί. Στα ’60s αγόρασαν μετοχές της BMW και η περιουσία της οικογένειας αυξήθηκε. Ο Χάραλντ Κουάντ σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ιταλία το 1967, κληροδοτώντας την περιουσία του στις τέσσερις κόρες του, οι οποίες ζουν σήμερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Απόγονοι του Γκέμπελς η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας - εικόνα 2

Ποιος ήταν ο Γκέμπελς

Θεωρείται ο μετρ της προπάγανδας κι ήταν ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της ναζιστικής Γερμανίας.

Ηταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της Ναζιστικής προπαγάνδας, μέσα από την οποία έλεγχε τις ειδήσεις, απέκλειε τους Εβραίους από την τέχνη και τα media και λογόκρινε κάθε διαφορετική άποψη.

Μια αναπηρία που είχε στο πόδι από παιδί ήταν αυτή που τον εμπόδισε να καταταγεί στο στρατό, όμως τελικά οι υπηρεσίες που πρόσφερε στον Χίτλερ ήταν πολύ σημαντικότερες.

Η ζωή του άλλαξε μετά τη συνάντησή του με τον Χίτλερ, για την οποία έγραφε στο ημερολόγιο του: «Αυτά τα μεγάλα γαλανά μάτια του είναι σαν αστέρια. Είμαι στον παράδεισο! Ο άνθρωπος αυτός έχει τα πάντα για να γίνει βασιλιάς».

Αυτοκτόνησε μαζί με τη γυναίκα του (για την ακρίβεια διέταξαν τους επικεφαλής των Ες Ες να τους εκτελέσουν), αφού πρώτα εκείνη δηλητηρίασε τα παιδιά τους στον ύπνο τους, μια μέρα μετά τον θάνατο του Χίτλερ το 1945.

πηγή